Avantura od piramida do Drine

Jul 27, 2019 @ 17:48 | autor Radio
Avantura od piramida do Drine
Društvo
0

Drinska avantura je ove godine brojnim sadržajima obogatila program sve u svrhu promocije prirodnih ljepota Foče i njene okoline.

Nakon uspješno okončane biciklističke vožnje koja se sastojala iz revijalnog i takmičarskog dijela, učesnici i organizatori su se spustili na Drinu. Revijalna vožnja do pješčanih piramida u Daničićima otkrila je biciklistima jedinstveni prirodni fenomen koji će ovom manifestacijom biti afirmisan kako bi ga u narednim godinama posjetio veći broj turista.

Nakon fotografisanja biciklisti su se trkali od Miljevine do Foče, pa su ukupno prešli 32 kilometra u toku ove dvije vožnje.

Najbrži je bio Petar Spaić iz Trebinja dok su drugo i treće mjesto zauzeli Fočaci, Slaviša Vrećo i Radomir Pejović.

FB_IMG_1564241831255 (1)

Bogat sadržaj manifestacije iz koje stoji Omladinski pokret Foča, ponudio je učesnicima i građanima i malu školu ribolova gdje će početnici naučiti osnovne stvari u ovom sportu. Prethodilo je poribljavanje sa 200 kg mlađi potočne pastrmke u Ćehotini i Drini. Predsjednik Omladinskog pokreta, Mladen Mandić ističe da su ovi noviteti u trećem izdanju Drinske avanture ukazali na potrebu očuvanja fočanskih rijeka i ribljeg fonda u njima.

- Mi smo to simpatično nazvali „Ribolovačka priča“, a uključuje poribljavanje, malu školu ribolova, i za sve ljubitelje ribolova i kulinarskih specijaliteta pripremili smo i riblju čorbu- rekao je Mandić.

 thumbnail (1)

Manifestacija se nastavlja sutra, regatom od Rafting centra Bastasi do ušća Ćehotine u Drinu.  – Učesnici se okupljaju do 8 časova na trgu odakle se organizovano prevoze na Bastahe gdje se zadužuje oprema. Zahvaljujući rafting klubovima, koji su pružili veliku podršku manifestaciji, vjerujemo da će sve proći u najboljem redu- ističe Mandić.

Dolazak učesnika regate se očekuje oko 14 časova na Akva park „Ušće“, kada počinje DJ parti.

Drinska avantura i ove godine doprinosti promociji turističkih potencijala  Foče, a organizatori očekuju da  će se u narednim godinama proširivati novima sadržajima u svrhu povećanja svijesti o očuvanju prirodenog bogatstva ovog kraja.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara