Насловна Спорт Basket: Sedmi Iketov memorijal od 8. do 10. avgusta

Basket: Sedmi Iketov memorijal od 8. do 10. avgusta

0 C
Foča

Na Gradskom stadionu u Foči u četvrtak, 8. avgusta počinje sedmi Iketov memorijal u basketu, koji će trajati do nedjelje, 10. avgusta.

Turnir, kojim se čuva sjećanje na legendarnog fočanskog sportistu Iliju Đurovića Iketa, organizuje Omladinski pokret Foča.

Kako su najavili organizatori, ove godine će na stadionu pored Ćehotine prvi put biti postavljen montažni basket teren po ugledu na najveće turnire u regiji, a za publiku će, kao i ranijih godina, biti organizovana  zanimljiva takmičenja u trojkama i slobodnim bacanjima.

Finaliste turnira očekuju novčane nagrade, a njihova visina zavisiće od sponzora.

Prijave ekipa su na broj 065 462 761, a kotizacija je 70 KM.

U Omladinskom pokretu navode da, mada zamišljen kao respektabilno regionalno takmičenje, koje se organizuje u ime izuzetno cijenjenog čovjeka među mladima, memorijalni turnir u basketu “Ilija Đurović Ike” još nije ostvario svoj puni potencijal.

Za tako nešto, ističu u Omladinskom pokretu, potrebna su finansijska sredstva za iznajmljivanje modern podloge I za nove prenosive tribine, a takođe i nagradni fond koji će privući ozbiljne regionalne ekipe.

Iz ove organizacije pozvali su potencijalne sponzore da podrže tunir uplatom novca na njihov žiro račun u Novoj banci: 555 010 00562 075 36.

Ilija Đurović Ike bio je nastavnik fizičke kulture i univerzalni sportista- jednako dobro je igrao fudbal, košarku i odbojku, a na MOSI se uspješno takmičio i u plivanju i atletici.

Generacije Fočaka, koje je kao nastavnik i trener učio sportu i viteškom duhu, pamte ga kao izvrsnog pedagoga i prije svega velikog čovjeka.

Osim turnira u košarci, njemu u čast igraju se i turniri u malom fudbalu, na igralištu ispred škole na Brodu, na kojem je i preminuo 2004. godine, te u odbojci na pijesku u Donjem Polju.

Последњи текстови

Дипломци Медицинског факултета у Фочи тражени широм региона

Додјелом диплома и полагањем Хипократове заклетве, 111 дипломаца четири студијска програма Медицинског факултета у Фочи свечано је ступило у љекарску професију, а...

„Не дирај ми снове“ – Фоча добила најмлађег пјесника

Промоција књиге „Не дирај ми снове“, најмлађе фочанске пјесникиње Марине Вуковић, одржана је у Градском позоришту Фоча. Вуковићева је...

СДС Фоча: Јавно објавити документ Програм реформи БиХ

Општинска организација СДС Фоча прикључила се прикупљању потписа у оквиру иницијативе „Имам право да знам“, а којом се тражи јавно објављивање Програма реформи БиХ, као...

Неслагања у БО Фоча- предсједник Миловановић поднио оставку

Предсједник Борачке организације Фоча Саво Миловановић поднио је данас неопозиву оставку, како је образложио, због неслагања са предсједником Предсједништва ове органзације Срђаном...

У понедјељак предавање о Светој тајни брака

„Света тајна брака-некад и сад“ тема је предавања које ће у понедјељак, 16.децембра, одржати професор Богословског факултета, протојереј-ставрофор Дарко Ђого.