Bez incidenata na OK Festu

Jul 3, 2017 @ 11:38 | autor Nataša Petrović
Bez incidenata na OK Festu
Servis
0

Četvrti „Nektar OK fest“ koji je proteklog vikenda održan na Tjentištu, protekao je bez incidenata, saopšteno je iz Policijske uprave Foča, čiji službenici su objezbjeđivali ovu manifestaciju, zajedno sa službenicima policijskih uprava Trebinje i Istočno Sarajevo.

U okviru aktivnosti obezbjeđenja festa, policijski službenici su u 20 navrata izvršili zapljenu više vrsta opojnih droga (marihuana, spid, ekstazi i MDMA-sintetička droga), a sve uz saradnju sa pripadnicima Agencije za fizičko-tehničko obezbjeđenje lica i imovine „ALPHA SECURITY“.

U većini slučajeva se radilo o prekršajima po Zakonu o javnom redu i miru i Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga, dok u jednom slučaju  postoji osnov sumnje da se radi o krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“. O ovom slučaju, obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, koji je naložio da policijski službenici preduzmu sve mjere i radnje u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela, potvrđeno je u PU Foča.

Kako je saopšteno iz policije, ovogodišnji „OK fest“ posjetilo je za tri dana oko 30.000 posjetilaca, i to je najmasovnija manifestacija na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Foča.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara