Borko Davidović ispraćen u nezaborav

Nov 28, 2018 @ 16:13 | autor Radmila Đević
Borko Davidović ispraćen u nezaborav
Društvo
0

Prerani odlazak Borka Davidovića gubitak je za sve nas, a uspomene će svjedočiti da smo imali časnog sugrađanina i dostojnog poštovanja u razumijevanju svega što se oko njega dešavalo: od politike, medicine, nauke, kulture,  književnosti, sporta. Ove riječi izgovorene su danas na komemorativnom skupu održanom u fočanskom Centru za kulturu povodom smrti ljekara Univerzitetske bolnice Foča Borka Davidovića.

U 43 godine života Borka Davidovića stalo je mnogo – živio je život  čovjeka čiju je  fizičku naočitost i visinu nadvisivala  intelektualna, koji se rado i s ljubavlju upuštao u istraživanja i sticanja novih znanja. Ljubitelj lijepe pisane riječi, pogleda u ljepotu umjetničkog izražavanja, pozorišnog, filmskog i muzičkog stvaralaštva. Radovao se životu i volio da upoznaje ljude i predjele, rečeno je na komemorativnom skupu gdje je minutom ćutanja odata pošta čovjeku vrline, poštenja i ljubavi.

20181128_110114

U ime Univerzitetske bolnice Foča posljednji oproštaj uputio je Milivoje Dostić, načelnik Odjeljenja za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje.

-Borko je bio dobar čovjek i prijatelj, čovjek velikog srca, izabrao je human, veoma težak i odgovoran poziv specijaliste anesteziologa. Ta profesija od čovjeka traži mnogo, veliko znanje, žrtvovanje, puno odricanja i odvojenosti od porodice. Pomagao je bolesnima radeći to profesionalno, odgovorno i sa puno ljubavi. Borko potiče iz časne i ugledne porodice prosvjetnih radnika koji su svoju veliku ljubav prema svom pozivu, prema djeci, ljudima i životu, prenijeli i na Borka da postane prije svega, čovjek. I postao je. Ljudeskara-rekao je Dostić.

Sa velikim umijećem Borko je uspijevao  i kao sportista. U  Stonoteniskom klubu „Perućica“  ostvario je zapažene rezultate. Osvajao je medalje u Mariboru, Zagrebu, Novom Sadu, Beogradu, Senti, Kanjiži i MOSI igrama.  Jedno vrijeme je bio i trener muške selekcije. Ljubav prema stonom tenisu iskazivao je pomažući: i stručno, i organizaciono i novčano. Bio je i u Upravi FK „Sutjeska“ ,  a  i  ljekar koji je brinuo o zdravlju fudbalera. Sa nama će živjeti i u sjećanju na sav doprinos koji je dao u razvoju Sportskog društva „Medicinar“.

Ponosan Fočak, ponosan je i sin svojih roditelja Zdravka i Ljubice, brat sestre Dijane, muž surpuge Saše i otac sina Nauma.

Borko Davidović, specijalista anesteziolog, preminuo je u 43.godini u Beogradu. Sahranjen je na groblju Božovac u Foči.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara