Briga o đacima

Sep 22, 2015 @ 11:50 | autor Radio Foča
Briga o đacima
Društvo
0

Učenica drugog razreda Medicinske škole u Foči, Vanja Pljevaljčić, kojoj su umrla oba roditelja a ona ostala sama da živi u kući u selu Bunovi, tokom školovanja biće smještena u gradu. Stanarinu za ovu učenicu plaćaće Opština.

Opština je našla rješenje za porodicu Predraga Matića iz Čelebića koji ima troje maloljetnje djece, od kojih najstarije ide u drugi razred osnovne škole. Četvororazredna osnovna škola u Čelebićima je od ove godine, odlukom Ministarstva prosvjete i kulture, prestala sa radom. Porodici Matić opština je na privremeno korištenje dodijelila stan.

„Na ovaj način, kao i kroz druge vidove socijalne pomoći, nastojimo da pomognemo socijalno najugroženijim porodicama i to će biti naša politika i u narednom periodu“, kaže načelnik opštine Radisav Mašić i napominje da je iz opštinskog budžeta, u protekle dvije godine, obezbijeđeno oko 400 stipendija, te da je za sve učenike obezbijeđen besplatan prevoz do škole, stoji u informaciji koju smo dobili iz kabineta načelnika opštine Foča.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara