Centralna proslava Dana pošte u Foči: Budućnost u internet kupovini

Oct 9, 2017 @ 15:01 | autor Igor Janković
Centralna proslava Dana pošte u Foči: Budućnost u internet kupovini
Društvo
0

“Pošte Srpske” prate u korak razvoj informacionih tehnologija  i svoju budućnost upravo vide u internet kupovini, jer ko god nešto kupi preko interneta, poštar mu to mora donijeti na kućni prag, rekla je na proslavi Svjetskog dana pošte u Foči direktor ovog preduzeća Jasminka Krivokuća.

posta 5

Ona je navela da su “Pošte Srpske” izdržale odvajanje telekoma i poštanske štedionice, kao i ugrožavanje tradicionalnog vida poslovanja razvojem informacionih tehnologija, ali zato uvode i razvijaju nove vidove usluga, poput elektronskog slanja novca i kupovine putem interneta.

„Opstali smo, dobro poslujemo i pratimo novi trend informacionih tehnologija. Prilagođavamo se, jer samo tako možemo da opstanemo“, rekla je Krivokuća.

posta 2

Pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Dijana Obradović  istakla je da su “Pošte Srpske” veliki i zdrav sistem, koji dosta radi u pravcu redizajniranja starih i usavršavanja novih usluga.

„Naravno, potrebne su određene investicije i određeni stepen znanja i stručnnosti, a “Pošte Srpske” imaju veoma razvijen informaciono-komunikacioni sistem i smatramo da će u dobroj mjeri odgovoriti novim potrebama tržišta. U dobroj mjeri su već ušli u tržište kada je u pitanju dostava pošiljki koje se naručuju onlajn, a koje se uručuju preko dostavljača i mi puno polažemo na praćenje tog rada da se dobije određen stepen kvaliteta i sigurnosti koji se traži od ovakvog sistema“, navela je Obradovićeva.

Svečani defile poštara Srpske, u kome su predstavljeni transportna vozila i oprema, povodom Svjetskog dana pošte- 9. oktobra, ove godine održan je ulicama Foče, nakon čega su na Gradskom trgu uručene nagrade najboljim radnicima po radnim jedinicama.

posta 6

Jedan od nagrađenih, poštar Tatomir Gvozdenović jedini je radnik seoske pošte u Kravicama u opštini Bratunac.

posta 3

„Pošta je povratnička, predratna je bila skroz uništena. Za pet godina, koliko radi, uspjeli smo je dići iz prašine, tako da pozitivnom poslujemo“, rekao je Gvozdenović.

Nagradu je dobio i Stanko Erbez, glavni blagajnik Poštanskog centra u Foči.

posta 4

„Jednostavno, potrebno je da se prema svojoj firmi odnosite kao prema vlastitoj kući i da prevaziđete birokratske barijere, da stvorite fin odnos sa korisnicima i da im približite poštanske usluge“, objašnjava prirodu svog posla Erbez, koji u ovom preduzeću radi već 30 godina.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić istakao je da “Pošte Srpske” uspijevaju da svoje obaveze prema građanima ispunjavaju blagovremeno i izrazio očekivanje da će ovo preduzeće, uprkos razvoju savremenih tehnologija, ostati institucija bez koje se ne može i na koju se svi građani mogu osloniti.

posta 7

Na svečanosti je istaknuto da “Pošte Srpske”, prevozeći pošiljke, vozilima dnevno pređu oko 8.000 kilometara, mopedima i biciklima više od 1.500, dok poštari dnevno prepšješače više od 15 kilometara kucajući na vrata domova svih građana Srpske.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara