18 C
Foca
Naslovna Društvo Crveni krst u Foči obilježava nedjelju djeteta - pokloni za najmlađe

Crveni krst u Foči obilježava nedjelju djeteta – pokloni za najmlađe

Širom Republike Srpske od ponedjeljka 7. oktobra do petka 13. oktobra obilježava se Nedjelja djeteta, a to je prilika da se djeca podsjete na svoja prava ali i obaveze.  

Opštinska organizacija Crvenog krsta u Foči u ponedjeljak je počela obilježavanje Nedjelje djeteta, a u prethodna dva dana podijeljen je propagandni materijal te posjećene osnovne škole „Veselin Masleša“ i „Sveti Sava“.

-U školama je razgovarano sa djecom koja borave u produženom boravku, a uručene su im i lego kockice- kaže sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta Foča, Snežana Kovač.

Ona je najavila da će u nastavku aktivnosti da uruče poklone mališanima iz „Klincograda“, dok u petak planiraju posjetu Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“, tokom koje će ovoj ustanovi pokloniti 55 suknjica za priredbe i predstave, te lego kockice.

Fočanski Crveni krst svake godine, u okviru Dječije nedjelje, sjeti se i Doma za žensku djecu i omladinu u Višegradu, gdje ima i korisnika iz Foče, napominje Kovačeva.

Njima ćemo poslati pidžame, majice i ostale odjevne predmete, te jedan dio higijenskih proizvodanajavila je sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta  Foča Snežana Kovač.

Ovogodišnji slogan Nedjelje djeteta je „Moja nedjelja, moja godina“ koji nas podsjeća da svaki dan u godini treba da posvetimo djeci, da im pružamo ljubav i pažnju.

Poslednje vijesti

„Neka svjetlost pobijedi tamu“ – literarna kreativnost slijepih i slabovidnih lica

Uz snažnu poruku „Neka svjetlost pobijedi tamu“ održano je književno veče u organizaciji Saveza slijepih i slabovidnih lica Republike Srpske i Međuopštinske...

Igrajući basket prikupili 787 maraka za Helenu i Nemanju

Na humanitarnom turniru u basketu koji je održan na novoizgrađenom terenu pored Studentskog doma u Foči prikupljeno je 787 maraka za liječenje...

„Delije Foča“ sutra organizuju Humanitarno veče za Helenu i Nemanju

Navijačka grupa „Delije Foča“ organizovaće sutra, u Konobi „Zlatnja Dunja“, Humanitarno veče s ciljem prikupljanja novca za liječenje Helene Gavran i Nemanje Starovića.

Redovan pregled najbolja prevencija od raka dojke

Oktobar je mjesec tokom kojeg se promoviše borba protiv karcinoma dojke, koji se smatra vodećim uzrokom obolijevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj...

Sin nožem ubio oca

Muškarac čiji su inicijali P.V. (48) uhapšen je zbog sumnje da je nožem usmrtio oca P.M. (78) u kući...