Čubrilović: Foča primjer dobrog rada lokalne uprave

Nov 28, 2018 @ 16:31 | autor Igor Janković
Čubrilović: Foča primjer dobrog rada lokalne uprave
Društvo
0

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je danas u Foči da su svi započeti veliki infarstrukturni projekti u ovoj lokalnoj zajednici uspješno realizovani.

On je nakon razgovora sa načelnikom opštine Radisavom Mašićem novinarima izjavio da opštinska administracija veoma dobro funkcioniše i da ne postoje više sudski sporovi koji su joj nekada bili veliki teret.

„Nema više sudskih sporova, a načelnik Mašić je, kada je došao na posao u svom prvom mandatu, zatekao 64 izvršne presude. Danas ova lokalna zajednica nema takvih problema, niti problema sa započetim projektima“, rekao je Čubrilović.

On je podsjetio da su realizovani veliki projekti, poput izgradnje studentskog doma i adaptacije nove zgrade Bogoslovskog fakulteta.

„Sada je u toku i druga faza vodovoda i nadam se da će i to uspješno biti relizovano i da će Foča zaokružiti svoje potrebe i svoje želje“, naveo je Čubrilović.

Napomenuo je da Foči, da bi dobila staus grada, nedostaje samo broj stanovnika, a da po svim drugim pokazateljima zaslužuje taj status.

Načelnik opštine Radisav Mašić rekao je da su predsjednika Narodne skupštine informisali da ova lokalna zajendica stabilno posluje.

„Ovo je opština u kojoj se sjednice lokalnog parlamenta redovno održavaju,  skupštinska većina uspješno funkcioniše i budžet se redovno puni. Nemamo sudskih sporova, što znači da radimo u skladu sa zakonom, a u prethodnim godinama ispunili smo sve planirane investicije“, rekao je Mašić.

On je dodao je za narednu sjednicu Skupštine opštine pripremljen nacrt budžeta za 2019. godinu.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara