18 C
Foca
Naslovna Društvo Da li vozite tehnički ispravno vozilo?!

Da li vozite tehnički ispravno vozilo?!

Besplatan tehnički pregled u sklopu akcije “Da li vozite tehnički ispravno vozilo ” organizovan je danas u Foči, pored Auto-moto društva. Predstavnici AMS RS u saradnji sa fočanskim Auto-moto društvom kontrolisali su tehničku ispravnost vozila na području naše opštine.

Pored Auto – moto društva danas u vremenu od 9 do 13 časova vozači su mogli utvrditi voze li tehnički ispravno vozilo, na besplatnom tehničkom pregledu koji kroz gradove i opštine RS organizuje AMS RS u saradnji sa lokalnim auto-moto društvima. Do sada je širom RS pregledano 200 vozila čija tehnička ispravnost nije na zadovoljavajućem nivou, jer 34 odsto vozila ima bar jednu neispravnost, kaže inženjer saobraćaja iz AMS Predrag Likokur. “Najčešći nedostaci su neispravnost na kočionom sistemu, svjetlosnoj signalizaciji, upravljačkom sistemu i amortizerima”, navodi Likokur.

On kaže da je tehnička ispravnost vozila značajan faktor za bezbjednost učesnika u saobraćaju, i da dovodi do nastanka saobraćajnih nezgoda.

TEHNICKI-PREGLED-2

Zdravko Novović vozač instruktor i šef službe u AMD Foča. “Fočaci voze relativno dobra i ispravna vozila, gledajući kakvi se automobili voze po gradu. Ne sva  vozila naravno. Mnogi vozači ne mogu da priušte bolja, novija i ispravnija vozila”, ističe Novović i dodaje da je tehnička neispravnost uzrok oko 10 odsto saobraćajnih nezgoda.

Akcija  AMS RS “Da li vozite tehnički ispravno vozilo “ završava se 17.jula, a provodi se u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom unutrašnjih poslova, auto-moto društvima i Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Poslednje vijesti

„Neka svjetlost pobijedi tamu“ – literarna kreativnost slijepih i slabovidnih lica

Uz snažnu poruku „Neka svjetlost pobijedi tamu“ održano je književno veče u organizaciji Saveza slijepih i slabovidnih lica Republike Srpske i Međuopštinske...

Igrajući basket prikupili 787 maraka za Helenu i Nemanju

Na humanitarnom turniru u basketu koji je održan na novoizgrađenom terenu pored Studentskog doma u Foči prikupljeno je 787 maraka za liječenje...

„Delije Foča“ sutra organizuju Humanitarno veče za Helenu i Nemanju

Navijačka grupa „Delije Foča“ organizovaće sutra, u Konobi „Zlatnja Dunja“, Humanitarno veče s ciljem prikupljanja novca za liječenje Helene Gavran i Nemanje Starovića.

Redovan pregled najbolja prevencija od raka dojke

Oktobar je mjesec tokom kojeg se promoviše borba protiv karcinoma dojke, koji se smatra vodećim uzrokom obolijevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj...

Sin nožem ubio oca

Muškarac čiji su inicijali P.V. (48) uhapšen je zbog sumnje da je nožem usmrtio oca P.M. (78) u kući...