Đaci u akciji čišćenja obale rijeke Ćehotine

Mar 22, 2019 @ 17:11 | autor Radio Foča
Đaci u akciji čišćenja obale rijeke Ćehotine
Društvo
0

Na važnost očuvanja i osiguranje zaliha čiste i pitke vode više od dvije decenije ukazuju Ujedinjeni narodi kroz svjetski dan voda koji se svake godine 22. marta obilježava širom planete. Svoj doprinos u obilježavanju ovog datuma dali su  učenici četvrtih i petih razreda i članovi ekološke sekcije Osnovne škole „Sveti Sava“.

Zajedno sa učiteljicama okupili su se danas na šetalištu u Donjem polju, kako bi udruženim snagama očistili obalu rijeke Ćehotine. Ovu akciju organizovali su s ciljem doprinosa lokalnoj zajednici, opštini i sugrađanima i to na dan kada se o značaju voda priča u cijelom svijetu.

thumbnail (4)Đaci su svjesni da njihov grad ima bogatstvo na kome bi mu pozavidjeli mnogi, a to je 17 rijeka koje svojim kanjonima, bistrinom i brzinom vode  nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Zato su odlučili da na ovaj način pomognu očuvanju vodenog bogatstva.

- Mi danas čistimo obalu rijeke Ćehotine, jer je to veoma važno za životinje, posebno ribe – rekao je Predrag Andžić učenik četvrtog razreda.

thumbnail (3)

U Osnovnoj školi “Sveti Sava” kažu da svakodnevno, kroz nastavne i van nastavne aktivnosti, rade na očuvanju ekološke svijesti kod učenika.

- Cilj nam je da kroz nastavu i druge aktivnosti razvijemo djeci ekološku svijest, kako bi oni shvatili koliko je potrebno da sledećim generacijama ostavimo čistu prirodu – rekla je učiteljica Slađana Paprica.

Razbijene staklene boce, kese, gume i drugi otpad mališani su marljivo prikupili u vreće, koje su na deponiju odvezli radnici Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ pridružujući se ovoj učeničkoj akciji.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara