Dan RS u Foči: Trajna obaveza Srpske da brine o onima koji su je stvarali

Jan 9, 2018 @ 14:40 | autor Igor Janković
Dan RS u Foči: Trajna obaveza Srpske da brine o onima koji su je stvarali
Društvo
0

Dan Republike Srpske- 9. januar obilježen je u Foči parastosom poginulim srpskim borcima i civilima, koji je služen na groblju Božovac, posjetom spomen sobi i polaganjem cvijeća na centralni spomenik srpskim žrtvama Odrambeno-otadžbinskog rata.

Dan RS 4

Zamjenik načelnika opštine Zoran Elez, u obraćanju zvanicama na svečanom koktelu koji je priređen u čitaonici Centra za kulturu i informisanje, istakao je da je Srpska nastala kao izraz želje i potrebe srpskog naroda za zaštitom svojih prava, integriteta i života na vjekovnim ognjištima.

Dan RS 3

„Republika Srpska je nastala voljom naroda da živi od svog rada, na svojoj zemlji u prosperitetnoj i pravednoj državi. Za tu ideju živote su dali najbolji srpski sinovi, a mnogi su i ranjeni“, rekao je Elez.

On je naveo da je trajna obaveza Srpske da brine o onima koji su je stvarali, te da je Dan republike veliki praznik koji će se uvijek slaviti i kome će se građani Srpske uvijek radovati.

Dan RS 2

Elez se zahvalio fočanskoj omladini koja je sinoć uz baklje, vatromet i veliku sliku Svetog Stefana čestitala Srpskoj 26. rođendan.
Predsjednik Boračke organizacije Foča Srđan Stanković rekao je da, prije svega, brojne žrtve obavezuju da se Srpska mora očuvati.
„Najvažniji cilj svima nama treba da bude opstanak Srpske i da je poboljšamo, a to najviše, naravno, zavisi od političara“, rekao je Stanković.

 

 

 

 

 

Podijeli vijest:

Komentari

komentara