Насловна Друштво Deda Mraz obradovao mališane u Klincogradu

Deda Mraz obradovao mališane u Klincogradu

4 C
Foča

U susret praznicima,  Dječija igraonica Klincograd organizovala je Novogodišnji maskenbal. Prostorije igraonice bile su mjesto gdje su se sastali mnogi likovi iz bajki i basni, vile, lovci, vještice, pčelice, spajdermeni i mnogi drugi.

Nakon maskembala, jer su djeca bila dobra ove godine i slušala svoje roditelje, stigao je i Deda Mraz, najveća dječija radost. Sa velikom bjelom vrećom on je donio poklone za sve mališane.

klincograd-6-web

Obećali su Deda Mrazu da će i naredne godine biti dobra djeca, slušati svoje roditelje, igrati se sa loptom i učiti nove pjesmice, kako bi i naredne godine dobili paketiće: „Slušao sam mamu i tatu i Deda Mraz mi je dao poklon“, rekao nam je David. Katarina Kulić kaže da nije recitovala pjesmicu Deda Mrazu ali da je ipak dobila paketić: „Nisam recitovala pjesmicu, ali mislim da sam zaslužila paketić i dobila ga“. Nikola se maskirao u lovca: „Imao sam lovačko odjelo, kačket, dvogled i pušku, masku mi je pravila mama“, rekao je Nikola.

klincograd-2-web

Dječija igraonica Klincograd odlučila je da u susret Novoj godini jedno veče bude drugačija. Roditelji i vaspitači zadovoljni su dječijim maskama i njihovom maštovitošću u izboru maski, kaže Zvjezdana Kulić, vaspitač u Klincogradu: „Roditelji su, kao i uvijek sarađivali sa nama, osmislili smo zajedno sa djecom mnoge maske i bilo je puno zabave. Ove godine akcenat smo stavili na pismo Deda Mraza, gdje ih je on opomenuo da neće dobiti paketiće ako puno vremena provode pored računara igrajući igrice. Deda Mraz je uticao na djecu i oni su obećali da će više vremena provoditi na svježem vazduhu, igrajući se sa loptom i drugih dječijih igara“, rekla je Kulićeva.

klincograd-3-web

Novogodišnja podjela paketića u Klincogradu je tradicionalna manifestacija koja se održava svake godine u susret praznicima.

Последњи текстови

Дан Цивилне заштите: Спремни да реагују и помогну становништву

Општински штаб цивилне заштите, поводом Међународног дана цивилне заштите, у Центру за културу и информисање представио је свој рад. Посјетиоци су имали прилику и...

Људски фактор узрок већине пожара

Упркос бројним упозорењима о превентивним мјерама заштите од пожара, у прољећним мјесецима фочански ватрогасци имају пуне руке посла. Узрок већине пожара је људски фактор,односно...

У понедјељак и уторак предавања о безбједносним ризицима коришћења друштвених мрежа

У оквиру обиљежавања Међународног дана безбједног интернета у понедјељак, 2. марта, у 18.00 часова, у амфитеатру Средњошколског центра Фоча, биће одржано предавање и панел дискусија...

Комисија обишла клизиште у Будњу

Општинска комисија обишла је јуче клизиште на подручју села Будањ у мјесној заједници Миљевина. У комисији кажу да је клизиште изнад површинског...

Двадесет осам година од доношења првог Устава Републике Српске

Данас се навршава 28 година од доношења првог Устава Републике Српске, једног од најважнијих конститутивних аката који су били основ за њено стварање.