Dezinformacija o obustavi saobraćaja i stara slika odrona izazvali pometnju među vozačima

Jan 10, 2018 @ 20:30 | autor Radio Foča
Dezinformacija o obustavi saobraćaja i stara slika odrona izazvali pometnju među vozačima
Društvo
0

Fotografija odrona na putu Sarajevo-Foča, koja je danas objavljena na Fejsbuku, a za koju je policija utvrdila da je starijeg datuma, izazvala je pravu pometnju među vozačima, jer su se mnogi vratili sa puta ili su odustali od putovanja.

Gorska služba spasavanja Republike Srpske, stanica Foča, objavila je u poslepodnevnim časovima na svojoj Fejsbuk stranici informaciju da je saobraćaj na ovoj magistrali u potpunosti obustavljen, jer se na put obrušio dio brda, što su potkrijepili fotografijom.

Saobraćajna policija iz Foče je, nakon brojnih poziva vozača, kontaktirala Auto-moto savez Republike Srpske i Javno preduzeće „Putevi Srpske“, ali se ispostavilo da informacija o odronu i prekidu saobraćaja nije bila tačna.

Policijski službenici su i na terenu utvrdili da, izuzev nekoliko sitnih odrona, koji nisu uticali na odvijanje saobraćaja, nije bilo većih odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

U Policijskoj  upravi Foča je rečeno da je fotografija odrona snimljena dosta ranije i da ne potiče iz ove godine.

Iz policije su uputili apel vozačima da se o stanju na putevima  i o bezbjednosti saobraćaja informišu isključivo kod nadležnih organa, a to su Ministarstvo unutrašnjih poslova, Auto-moto savez i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, jer samo oni mogu da daju relevantne informacije.

U međuvremenu, iz Gorske službe spasavanja je saopšteno da je odron očišćen intervencijom mašina iz kamenoloma i da je put prohodan za sva vozila.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara