Dominacija Jajčana i Trebinjaca na reliju „Sutjeska“

Aug 23, 2015 @ 17:54 | autor Igor Janković
Dominacija Jajčana i Trebinjaca na reliju „Sutjeska“
Sport
0
Članovi Sportskog auto kluba “Komotin” iz Jajca trijumfovali su u sve tri klase Auto-moto relija “Sutjeska 2015”, koji je juče i danas održan na Tjentištu.
Reli se sastojao iz ocjenske vožnje, dva ispita spretnosti na poligonu Sportsko-rekreativnog centra Nacionalnog parka “Sutjeska” i teorijskog testa u poznavanju saobraćajnih propisa, a učestvovao je 71 takmičar iz 24 grada iz BiH. Redovni učesnik i višestruki šampion relija “Sutjeska” Ivica Malić iz Jajca ističe da vozači iz ovog grada rado dolaze na Tjentište. “ Prvi sam od vozača iz Federacije BiH koji je ovdje došao prije petnaestak godina, kada je reli obnovljen, gdje su me predratne kolege dočekale. Osjećam se ugodno i svake godine dolazim bez obzira na sitne nesuglasice”, rekao je Malić.On je dodao da reli ima veliku ulogu u razvoju auto-moto sporta. “Omladina kreće od kartinga, a ovaj auto slalom je neka druga stepenica da bi vozači naučili osnovne stvari i da bi mogli nastupati na brdskim trkama”, naveo je Malić, koji je nastupio sa vozilom “citroen ax gti”. Njegov klupski drug Adis Julardžija, sa “fiatom ćinkvećento” od svih takmičara iz sve tri klase pokazao je najviše spretnosti na poligonu. “ Na ovaj legendarni reli sam dolazio i prije rata, kao mali, sa svojim ocem, koji je, takođe, bio reli vozač. Od tada je automobilizam moja velika ljubav, samo sport i samo Sutjeska”, rekao je Julardžija. U generalnom plasmanu, SAK “Komotin” je ubjedljivo trijumfovao, sa 60 bodova, ispred trebinjskih klubova – “Leotara” sa 35 i “Hercegovine” sa 34 boda. Pobjednički pehar Jajčanima uručio je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, koji je istakao da je reli ispunio očekivanja. “ Ovo je nastavak duge tradicije iz šezdesetih godina prošlog vijeka. Drago mi je da su svi učesnici uspješno prošli sve zadatke, a još mi je draže da vidim da Tjentište polako vraća stari sjaj”, rekao je Trninić. Tradicionalno, nakon relija, trojica vozača iz Trebinja i Foče izvela su atraktivnu vožnju sa paljenjem guma, što je za gledaoce bila posebna draž.
 a570dd91d4a9ab68c09c2e6f89f644569bbb758e11b0c7a6ff82b270c85914e0
Plasman po klasama:
U klasi jedan, do 1300 kubika, najviše znanja i vještine za volanom pokazao je Adis Julardžija iz SAK “Komotin”, na drugo mjesto plasirao se njegov klupski kolega Alija Karabašić, a treće mjesto je zauzeo Maksim Milinić iz trebinjskog AMKK “Leotar”. U klasi dva, od 1300 do 1800 kubika”, trijumfovao je Ivica Malić iz SAK “Komatin”, drugo mjesto osvojio je Drago Pikula iz “Leotara”, a treće Rade Eraković iz trebinjskog AMD “Hercegovina”. I u najjačoj klasi tri, preko 1800 kubika, pobjednički pehar otišao je u Jajce i to Davoru Sikimi, drugi je bio Ljubomir Kalaba iz Prnjavora, a treći Mišo Miljanić iz “Hercegovine”. Na reliju je nastupilo i devet motociklista, a najbolji su bili Trebinjci- Tihomir Petijević, koji je osvojio prvo mjesto, te Vučko Bašić i Dejan Jokanović, koji su zauzeli drugo i treće mjesto. Nagrađeni su i najstariji učesnik – osamdesetdvogodišnji Emilio Miki Rolih iz Banjaluke, najmlađi- dvadesetogodišnji Nebojša Milaković iz Laktaša, te najbolja žena vozač- Mirjana Svjetlanović, takođe, iz Laktaša.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara