Dvije vile nikle u Dolini heroja

Feb 19, 2018 @ 14:32 | autor Igor Janković
Dvije vile nikle u Dolini heroja
Društvo
0

Klizište ispod Spomenika Bitke na Sutjesci nije poremetilo ambiciozne planove uprave Nacionalnog parka “Sutjeska”, koja je nastavila da unapređuje smještajne kapacitete, pa su ovih dana u Dolini heroja otvorene dvije nove vile sa apartmanima koje posjeduju 30 ležajeva.

vile np 3

Vile „Silver 1“ i „Silver 2“ nalaze se u podnožju Spomenika Bitke na Sutjesci, a opremljene su modernim kupatilima sa đakuzijem i saunama.

vile np djakuzi

Vile su izgrađene pored restorana nacionalne kuhinje „Komlen“, koji je otvoren prošle godine.

vile np sauna

U Upravi Nacionalnog parka “Sutjeska” navode da im je bila želja i da izvan ljetne sezone imaju mogućnost da ugoste turiste, te da svi koji prolaze kroz Tjentište, imaju gdje da odmore u uslovima kojih se ne bi postidjeli ni veći turistički centri.

vile 1

 

“Mišljenja smo da će se uz izgradnju infrastrukture Nacionalnog parka „Sutjeska“ postepeno vraćati stari sjaj ove ustanove, te da će Sutjeska ponovo biti mjesto okupljanja antifašista i svih ljubitelja netaknute prirode”, navodi se u saopštenju parka i dodaje da će ova javna ustanova nastaviti da ulaže u infrastrukturu i nove smještajne kapacitete.

vile np smjestaj

Iz Nacionalnog parka „Sutjeska“ potvrđeno je da su završena geološka ispitivanja terena na kome se pokrenulo klizište i da se očekuje izrada plana sanacije, nakon čega bi trebalo da počnu radovi.

 

Podijeli vijest:

Komentari

komentara