Насловна Izbori Ekonomija - broj jedan u programu DNS-a

Ekonomija – broj jedan u programu DNS-a

6.8 C
Foča

Sa centralne tribine Demokratskog narodnog saveza, koja je sinoć održana u Gradskoj dvorani u Foči, poručeno je da ova stranka pred građane izlazi čistog obraza, jer je, kako je istaknuto, i u protekle četiri godine ispunila ono za šta je dala svoju odgovornu riječ.

Spomenko Stojanović, nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici devet, vjeruje da će DNS dobiti poslanika iz ove izborne jedinice.

“U našem programu, ekonomija je broj jedan i u njoj je ključ za rješenje svih problema. U našoj regiji imamo velike prirodne resusre, koje moramo na bolji način iskoristiti”, poručio je Stojanović.

Kandidat za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH iz Izborne jedince tri Srđan Drašković rekao je da je ova stranka prepoznatljiva po odgovornim ljudima.

“Primjer je i preduzeće `Komunalac` u Foči koje je imalo pola miliona KM duga, a koje je za kratko vrijeme, kako je na mjesto direktora došao naš kadar Ranko Šaran, počelo da posluje pozitivno. Takođe, Šumsko gazdinstvo `Maglić`, koje vodi Spomenko Stojanović je najuspješnije gazdinstvo u Srpskoj”, rekao je Drašković.

DNS tribina

Nosilac liste DNS-a za Parlamenatrnu skupštinu BiH u Izbornoj jedinici tri Nenad Nešić rekao je da se kao budući parlamentarac nikada neće saglasiti sa prenošenjem nadležnosti sa Republike Srpske na BiH, već će se zalagati za jačanje pozicije Srpske.

On očekuje jedan direktan mandat iz Izborne jedinice tri, koja obuhvata prostor od Zvornika do Trebinja. “Na području Hercegovine otvorićemo kancelariju budućeg parlamentarca BiH, koji će svakodnevno da razgovara sa našim građanima, borcima, ratnim vojnim invalidima i socijalno ugroženim stanovnicima, ne samo da ih saslušamo, nego ćemo rješavati njihove probleme, jer smo mi u DNS-u ljudi od riječi”, rekao je Nešić.

Potpredsjednik DNS-a i predsjednik Centralnog izbornog štaba Dragomir Jovičić rekao je da je ova stranka projektovala cilj od 107.700 glasova, što bi joj obezbijedilo 15 mandata u Narodnoj skupštini i najmanje dva mandata u Parlamentarnoj skupštini BiH.

„Naš cilj je da uduplamo politički kapacitet, ne zbog toga da bi neko iz DNS-a bio na nekoj poziciji, nego da postanemo ravnopravan partner u političkom odlučivanju, da imamo mnogo veću političku snagu i da na kvalitetniji način rješavamo probleme građana Srpske i BiH”, rekao je Jovičić.

On je istakao da su prioriteti DNS-a ekonomija i zapošljavanje, stabilnost institucija Srpske, povećanje nivoa sigurnosti, te nacionalno jedinstvo.

“DNS je stranka koja ima dobre odnose sa svim političkim partnerima u Srpskoj, i sa onima koje vrše vlast na nivou BiH i sa onima sa kojima je u koaliciji na nivou Srpske. Mislimo da je potrebna takva politička organizacija oko koje ili prema kojoj mogu da idu sve druge političke partije, jer jedino jedinstveni možemo kvalitetnije štititi interese Srpske i njenih građana”, istakao je Jovičić.

Na tribini je govorio i član Predsjedništva DNS-a Neđo Trninić, koji je istakao da i prepuna sportska dvorana u Foči govori da je ova stranka u usponu i da su realna očekivanja da će dobiti više od 100.000 glasova.

 

Последњи текстови

Неслагања у БО Фоча- предсједник Миловановић поднио оставку

Предсједник Борачке организације Фоча Саво Миловановић поднио је данас неопозиву оставку, како је образложио, због неслагања са предсједником Предсједништва ове органзације Срђаном...

У понедјељак предавање о Светој тајни брака

„Света тајна брака-некад и сад“ тема је предавања које ће у понедјељак, 16.децембра, одржати професор Богословског факултета, протојереј-ставрофор Дарко Ђого.

Култура и умјетност повезали младе из седам градова

У Градском позоришту Фоча одржан је округли сто  у оквиру завршнице пројекта „Други омладински позоришни камп и фестивал АГОН“, који се спроводи већ трећу годину...

Богат програм Јануарских свечаности

И ове године, поводом новогодишњих и божићних празника, Фочаци ће имати прилику да уживају у бројним садржајима традиционалних Јануарских духовних и културних свечаности, које...

Побједа одбојкаша за миран зимски сан

Одбојкаши Маглића савладали су синоћ на свом терену Радник из Бијељине са 3:1 у 13. колу Премијер лиге БиХ, посљедњем пред одлазак на зимску...