Ekonomsko osnaživanje žena iz Foče i Ustikoline kroz projekat „Fokus V“

Apr 5, 2019 @ 13:31 | autor Nataša Petrović
Ekonomsko osnaživanje žena iz Foče i Ustikoline kroz projekat „Fokus V“
Društvo
0

Opštine Foča i Foča Ustikolina zajedno sa Udruženjem za pomoć i razvoj  „Hajde“ sprovodi projekat „Fokus V“ koji podrazumijeva rad sa udruženjima žena iz ove dvije lokalne zajednice. Ugovor o projektu, koji će trajati do kraja ove godine, danas je potpisao načelnik opštine Foča sa predstavnicima Udruženja „Hajde“.

„Fokus V“ je peti projekat koji Udruženje za pomoć i razvoj „Hajde“ implementira u Foči. „Projektom je predviđeno da se ojačaju kapaciteti nevladinih ženskih organizacija, da se žene dodatno uvježbaju u pisanju i vođenju projekata, kao i pristupu fondovima.  U okviru ovog projekta radiće se i mali podprojekti, kao i kursevi šivenja, da one, koje imaju ambiciju, mogle da se bave tim zanatom jer je on danas potreban na tržištu“, rekla je predsjednica Udruženja „Hajde“ Lejla Brulić.

U projektu „Fokus V“ učestovavaće po deset žena iz opština Foča i Foča-Ustikolina, koje će, pored pisanja projekata, naučiti da šiju i kroje,  te na kraju projekta dobiti i šivaće mašine kako bi se mogle baviti tim poslom, ističe načelnik opštine Foča Radisav Mašić: „To je konkretna pomoć koju će žene dobiti, ali najbitnije je da projekat podrazumijeva njihovu obuku i one će biti konkurentne za nove projekte kao i na tržištu rada.“ 

 Vrijednost projekta je 41.000 evra a finansira ga Ambasada Njemačke u BiH, dok opštine učestvuju u finansiranju projekta sa po hiljadu evra.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara