Električari se nadaju da će do kraja dana osposobiti mrežu u Lazarevu i Velečevu

Dec 4, 2017 @ 14:35 | autor Igor Janković
Električari se nadaju da će do kraja dana osposobiti mrežu u Lazarevu i Velečevu
Društvo
0

Fočanska gradska i prigradska naselja Lazarevo, Prevrać i Velečevo, koja su od subote naveče bez struje, do kraja dana trebala bi biti pod naponom, rečeno je u Elektrodistribuciji.

Fočanski električari, zajedno sa kolegama iz Lukavice, te sa specijalizovanom ekipom za prosijecanje šume iz Bratunca, ulažu maksimalne napore da osposobe dio dalekovoda od glavne trafo-stanice do rasklopnice u Velečevu, sa koje se strujom napaja i dio gradskog područja.

Pod težinom snijega, drveće je palo na vodove, a u Elektrodistribuciji očekuju da će u toku dana uspjeti da saniraju kvarove na trasi do Velečeva.

Isti kvarovi su i na dijelu dalekovoda od rasklopnice u Velečevu prema Zavaitu, Čelebićima i Meštrevcu, a u Elektrodistribuciji nisu mogli precizirati kada bi taj dio opštine mogao dobiti struju.

Bez električne energije je i područje od Buk Bijele do Tjentišta, a električari se nadaju da će do kraja dana osposobitii ovaj dalekovod, dok popravke na dalekovodu prema vrhu Kmur, na kojem se nalazi relejni sistem, nisu u mogućnosti da rade zbog neprohodnog puta.

U Elektrodistribuciji čekaju da opštinske zimske službe očiste put prema Kmuru da bi mogli intervenisati.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara