Empoli nagradio Krunića kapitenskom trakom

Jan 6, 2018 @ 12:23 | autor Igor Janković
Empoli nagradio Krunića kapitenskom trakom
Sport
0

Za odlične igre i vjernost prema klubu, koji je u prošloj sezoni iz Serije A ispao u Seriju B, nekadašnji fudbaler fočanske Sutjeske Rade Krunić /24/ nagrađen je od italijanskog Empolija kapitenskom trakom.

Krunić je u ovoj sezoni postao zamjenik kapitena, tako da, kada na terenu nema iskusnog Emanuela Paskvala /36/, koji je dugo godina igrao za Fiorentinu, u kojoj je, takođe, bio kapiten, a nastupao je i za reprezentaciju Italije, predvodnik ekipe Empolija je mladi Fočak.

Krunic kap

U Italiji nije čest slučaj da fudbaler iz druge zemlje zasluži kapitensku traku.

Krunić kaže da mu je, kao strancu koji je tek naučio italijanski jezik, velika čast što je dobio priliku da je nosi.

„Mislim da sam to svojim igrama postigao, uvijek sam bio tu za ekipu. Ovo mi je treća godina tamo i zaista sam počastvovan što sam zamjenik kapitena Empolija“, kaže Krunić.

Navodi da je Serija B jedna od jačih drugih liga u svijetu i nada se povratku Empolija u najjači rang.

Njegova ekipa trenutno je na trećem mjestu iz Palerma i Frozinonea.

krun djeca

„Dva kluba idu direktno u Seriju A, dok ekipe od trećeg do osmog mjesta razigravaju. Ja se nadam da ćemo izboriti jedno od prva dva mjesta, a od ovih preostalih šest ekipa može svako da uđe, kao što je prošle godine Benevento bio šesti ili sedmi, a plasirao se u Seriju A. Imamo dobru ekipu i realne šanse za povratak u društvo najboljih“, vjeruje Krunić.

Reprezentativac BiH smatra da je Fudbalski savez napravio odličan izbor imenovanjem Roberta Prosinečkog za selektora A tima.

„Prosinečki je veliko ime u svakom smislu, i igračkom i trenerskom. Mislim da za mene ima mjesta, pogotovo što su se dva-tri igrača oprostila od reprezentacije. Vrijeme je da mi mlađi pokrenemo reprezentaciju i nadam se što većem broju nastupa“, rekao je Krunić.

On je u Foči prisustvovao zatvaranju Novogodišnjeg turnira za djecu, na kome je uručio nagrade najboljima.

 

Podijeli vijest:

Komentari

komentara