Насловна Друштво Fakulteti u Foči na prvi ciklus studija upisuju 230 brucoša

Fakulteti u Foči na prvi ciklus studija upisuju 230 brucoša

5 C
Foča

Predaja dokumenata za polaganje prijemnih ispita za prvi ciklus studija na Medicinskom fakultetu u Foči počela je danas i trajaće do 28. juna, a polaganje prijemnog ispita zakazano je za 1. jul u 09,00 časova.

Na četiri odsjeka Medicinskog fakulteta u Foči akademske 2019/2020. godine ima mjesta za 160 brucoša. Na odsjek Medicina planiran je upis 70 studenata, na odsjeku Stomatologija 40, dok je na odsjecima Specijalna edukacija i rehabilitacija i Medicinska njega planiran upis po 25 studenata.

Rezultati prijemnog ispita biće poznati do 3. jula, a upis studenata koji su položili prijemni biće obavljen od 08. do 12. jula.  Drugi upisni rok organizovaće se samo na odsjecima koji ne budu popunjeni u prvom upisnom roku.

Na Medicinskom fakultetu u Foči počela je i predaja dokumenata za upis na drugi i treći ciklus studija koja traje do 16. oktobra, nakon čega će 17. oktobra u 09,00 časova biti organizovan prijemni ispit. Na drugi ciklus studija može se upisati 20 studenata na odsjecima Specijalna edukacija i rehabilitacija i Medicinska njega, dok ovaj fakultet na treći ciklus studija upisuje pet studenata na odsjek Biomedicinske nauke.

Na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu „Sveti Vasilije Ostroški“ u Foči ove akademske godine ima mjesta za 70 brucoša. Njih 40 biće upisano na smjer Pravoslavna teologija, dok je na Bogoslovsko-pastirskom smjeru planiran upis 30 studenata.

Na ovoj visokoškolskoj ustanovi predaja dokumenata počinje sutra i trajaće do 27. juna, a prijemni ispit biće organizovan 1.jula u 09,00 časova. Drugi upisni rok biće organizovan za smjerove koji ne budu popunjeni u prvom upisnom roku.

Od sutra se mogu predati i dokumenti za upis na drugi ciklus studija, a na smjeru Teologija planiran je upis 25 studenata. Prijave se podnose do 16. oktobra a i na ovom fakultetu prijemni ispit za upis na drugi ciklus studija biće organizovan 17.oktobra u 09,00 časova.

Последњи текстови

Побједа одбојкаша, порази одбојкашица и кошаркаша

Одбојкаши Маглића прекинули су серију лоших резултата побједом на гостовању у Ражљеву против домаћег Темпа од 3:0 у 12. колу Премијер лиге...

Фочанским спелеоспасиоцима награда за волонтеризам- у више акција испољили велику обученост и храброст

Чланови Спелеоспасилачке службе Републике Српске- станице Фоча у овој специјализованој јединици Цивилне заштите ангажовани су као волонтери, али су увијек у приправности, спремни да...

Заваит и Челебићи сутра без струје

Комплетно подручје Заваита и Челебића сутра ће бити без струје у времену од 09.00 до 16.00 часова, најављено је из Електродистрибуције РЈ Фоча.

У петак промоција збирке пјесама Марине Вуковић

У Градском народном позоришту у Фочи у петак, 13. децембра, ће бити одржана промоција збирке пјесама Марине Вуковић, ученице 9. разреда ОШ...

Облачно сa кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно облачно са кишом на југу и југозападу која ће се током дана...