FK Sutjeska: Podmladak oduševljen boravkom u Crnoj Gori

Oct 7, 2015 @ 12:52 | autor Igor Janković
FK Sutjeska: Podmladak oduševljen boravkom u Crnoj Gori
Sport
0

 

U Fudbalskom klubu „Sutjeska“ oduševljeni su prijemom svojih mladih selekcija u Crnoj Gori, gdje su boravile na poziv Fudbalskog kluba “Budućnost”, a zahvaljujući dugogodišnjem učešću Podgoričana na međunarodnom turniru „Fudbal frends“  koji se održava u Foči.

Bilo je ovo prvi put u 11 godina dugoj istoriji turnira “Fudbal frends”, da neko od učesnika uzvrati gostoprimstvo Fočacima. Trener mlađih selekcija u FK “Sutjeska” Ranko Sekulić kaže da su ih Podgoričani dočekali, kao da im je u goste došao evropski velikan iz Lige šampiona. „ U fudbalu sam 40 godina i mogu reći da nigdje nisam naišao na bolje gostoprimstvo. Naši mladi igrači su odlično odigrali i mogu reći da su osvjetlali obraz našeg kluba“, rekao je Sekulić. U tradiciji „Fudbal frendsa“ je da svaka ekipa učesnik u Foči ima po dvoje domaćina, koji su zaduženi da gostima ništa ne zafali. Za Podgoričane, koji na „Fudbal frendsu“ učestvuju redovno od 2007. godine, zaduženi su Ilija Drakul i Dana Muminović, pa su u Fudbalskom klubu „Budućnost“ insistirali da i njih dvoje dođu u Crnu Goru. „ Odlazak u Crnu Goru je nastavak misije „Fudbal frends“, a to je druženje, prijateljstvo i sport. Divno smo dočekani i oni su samo, kako kažu, vratili dio onoga što mi njima pružamo u Foči“, rekla je Muminović.

masic sut

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić očekuje da će se primjerom Podgoričana povesti i drugi učesnici „Fudbal frendsa“. „ Suština „Fudbal frendsa“ i jeste da povezuje mlade. Hvala Crnogorcima što su ovo uradili za naše mališane“, rekao je Mašić, koji je juče organizovao prijem za delegaciju “Sutjeske”. Pionirska i pretpionirska selekcija “Sutjeske” odigrale su po dva meča u Ulcinju, sa “Otrantom”, i u Podgorici sa podmlatkom “Budućnosti”. Mladi fudbaleri “Sutjeske” Miloš Kulić i Branko Sekulić kažu da su u Ulcinju pobijedili, dok su u Podgorici poraženi, ali da se nadaju da će se sa vršnjacima “Budućnosti” ponovo sresti za koju godinu na „Fudbal frendsu“ u Foči. Fudbalski klub „Budućnost“ ovom prilikom je uručio Fudbalskom klubu „Sutjeska“ Plaketu za uspješnu dugogodišnju saradnju. U “Sutjesci” se nadaju da će se saradnja sa Podgoričanima proširiti i na seniore, te da bi se uskoro u Foči mogao odigrati meč prvih timova ova dva kluba.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara