18 C
Foca
Naslovna Društvo Fočaci pokazali humanost - na koncertu prikupljeno 7.467 KM za Helenino liječenje

Fočaci pokazali humanost – na koncertu prikupljeno 7.467 KM za Helenino liječenje

Na humanitarnom koncertu „Za Helenin osmijeh“ prikupljeno je 7.467 maraka, a dobrovoljni prilozi za liječenje četvorogodišnje djevojčice prikupljani su prilikom ulaska posjetilaca u dvoranu.

Svoj doprinos akciji dali su i članovi Kulturno – umjetničkog društva „Foča“.

-Kulturno – umjetničko društvo “Foča” uvijek se odaziva na humanitarne akcije. Ovaj put smo tu za djevojčicu Helenu i očekujemo da će ovaj koncert da pomogne Heleni i njenoj porodici- rekao je sekretar društva Saša Stanić

Na podijumu Gradske dvorane plesnim koreografijama predstavili su se mališani iz Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“, a osim umjeća sa koracima najmlađi građani Foče pokazali su da, iako su mali, znaju koliko je važno pomagati drugima.

Vaspitačica Sanja Prodanović smatra da će se svaki dobar i odgovoran čovjek priključiti akciji i dodaje da su se rado odazvali pozivu za učešće na koncertu kako bi plesom i pjesmom podržali Helenu u njenoj borbi.

Organizator koncerta Anastasija Gavran napominje da se humanitarna akcija za Helenu i dalje nastavlja u Foči i poziva sve ljude dobre volje da se uključe u akciju i da pomognu Heleni.

U punoj dvorani u Foči, sve prisutne zabavljali su vokalni solisti iz  Foče, a svi humani ljudi koji nisu bili u prilici da prisustvuju koncertu svoje priloge mogu da ostave u kutije sa Heleninom slikom , koje su postavljene u 57 ustanova, prodavnica i ugostiteljskih objekata u Foči.

Podsjećamo da novčana sredstva za Helenino liječenje možete da uplatite i na račun Heleninog djeda, Ranka Gavrana, u Novoj Banci, na broj 555-8000016726783.

Poslednje vijesti

„Neka svjetlost pobijedi tamu“ – literarna kreativnost slijepih i slabovidnih lica

Uz snažnu poruku „Neka svjetlost pobijedi tamu“ održano je književno veče u organizaciji Saveza slijepih i slabovidnih lica Republike Srpske i Međuopštinske...

Igrajući basket prikupili 787 maraka za Helenu i Nemanju

Na humanitarnom turniru u basketu koji je održan na novoizgrađenom terenu pored Studentskog doma u Foči prikupljeno je 787 maraka za liječenje...

„Delije Foča“ sutra organizuju Humanitarno veče za Helenu i Nemanju

Navijačka grupa „Delije Foča“ organizovaće sutra, u Konobi „Zlatnja Dunja“, Humanitarno veče s ciljem prikupljanja novca za liječenje Helene Gavran i Nemanje Starovića.

Redovan pregled najbolja prevencija od raka dojke

Oktobar je mjesec tokom kojeg se promoviše borba protiv karcinoma dojke, koji se smatra vodećim uzrokom obolijevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj...

Sin nožem ubio oca

Muškarac čiji su inicijali P.V. (48) uhapšen je zbog sumnje da je nožem usmrtio oca P.M. (78) u kući...