Naslovna Društvo Fočaci pomažu mladoj majci iz Trnova da prohoda

Fočaci pomažu mladoj majci iz Trnova da prohoda

Omladinski pokret Foča uključio se u humanitarnu akciju prikupljanja novca za kupovinu proteze Dragani Ibraić iz Trnova, majci dva maloljetna sina, kojoj je u decembru prošle godine amputirana desna noga iznad koljena, a što je posljedica teškog ranjavanja ratne 1992. godine od granate koja je pogodila njen stan na Ilidži.

Dragana Ibraić, djevojački Regoje, tada je, kao petogodišnja djevojčica, ostala bez majke, a njeno koljeno i mišići su bili smrskani i pokidani. 

Ljekari nisu bili optimisti, ali je ona uspjela da prebrodi probleme i nakon 15 teških operacija, uz 10 centimetara kraću nogu i ortopedsku cipelu, nastavila je koliko-toliko normalno da živi. 

Udala se i, uprkos problemima, rodila dva sina. Vremenom je, zbog oboljele noge, uz stalno opterećenje, kičma počela da obolijeva i jedini način da se sačuva njeno zdravlje bila je natkoljenična amputacija, koja je obavljena u Banjaluci krajem prošle godine. 
Dragana Ibraic
U Omladinskom pokretu Foča ističu da ova mlada i hrabra majka dolazi iz porodice u kojoj niko nije zaposlen, te da nije u mogućnosti da skupi 12.000 KM koliko je potrebno za nabavku proteze, a koja bi joj omogućila da nastavi normalno da živi i da odgaja svoje sinove. 

Ukupna cijena proteze je 17.000 KM, s tim što Fond zdravstvenog osiguranja odobrava 5.000 KM. Na Draganin žiro račun u humanitarnoj akciji do sada je uplaćeno oko 2.000 KM, što znači da je potrebno još 10.000 KM, pojašnjavaju u Omladinskom pokretu i pozivaju sve ljude dobre volje da pomognu. 

Broj Draganinog žiro računa je 5520041656080479 sa naznakom “za pomoć Dragani Ibraić”, a priliv sredstava može se pratiti na Fejsbuk stranici “Otvorimo ruku, pomozimo od srca”. 

Fudbaleri Sutjeske i Slavije iz Istočnog Sarajeva odigraće sljedećeg utorka prijateljsku utakmicu u Foči, sa koje će prihod od prodatih ulaznica biti uplaćen kao pomoć za kupovinu proteze Dragani Ibraić. 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Poslednje vijesti

Heleni Gavran za liječenje potrebna pomoć humanih ljudi

Četvorogodišnja Helena Gavran, koja je porijeklom iz Foče a danas živi u Beogradu,  teško je bolesna, a za njeno ozdravljenje potrebna je pomoć dobrih...

OŠ “Sveti Sava” : Đački sobičak za učenje i zabavu

U OŠ „Sveti Sava“ u Foči otvorena je višenamjenska prostorija za učenike „sobičak“ u kojoj će osnovci kroz različite aktivnosti spojiti učenje i zabavu....

Darko Đogo: Povelja bana Kulina svjedok srpskog identiteta Bosne

Profesor Bogoslovskog fakulteta u Foči Darko Đogo ističe da Povelja bana Kulina, koja je napisana prije 830 godina, svjedoči da je pravoslavni hrišćanski i...

Obilježeno 27 godina od zločina na Papratnoj njivi

Kod spomenika na Papratnoj njivi, uz stari put Foča-Kalinovik, danas je služen parastos za 42 civila i borca Vojske Republike Srpske, koji su na...

„Kad će sreća pa se zarati“ – roman o nespojivim prijateljima

Roman „Kad će sreća pa se zarati“, autora Saše Kneževića, profesora na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, promovisan je sinoć u fočanskom Centru...