Fočaci pomažu mladoj majci iz Trnova da prohoda

Feb 19, 2016 @ 14:26 | autor Igor Janković
Fočaci pomažu mladoj majci iz Trnova da prohoda
Društvo
0

Omladinski pokret Foča uključio se u humanitarnu akciju prikupljanja novca za kupovinu proteze Dragani Ibraić iz Trnova, majci dva maloljetna sina, kojoj je u decembru prošle godine amputirana desna noga iznad koljena, a što je posljedica teškog ranjavanja ratne 1992. godine od granate koja je pogodila njen stan na Ilidži.

Dragana Ibraić, djevojački Regoje, tada je, kao petogodišnja djevojčica, ostala bez majke, a njeno koljeno i mišići su bili smrskani i pokidani. 

Ljekari nisu bili optimisti, ali je ona uspjela da prebrodi probleme i nakon 15 teških operacija, uz 10 centimetara kraću nogu i ortopedsku cipelu, nastavila je koliko-toliko normalno da živi. 

Udala se i, uprkos problemima, rodila dva sina. Vremenom je, zbog oboljele noge, uz stalno opterećenje, kičma počela da obolijeva i jedini način da se sačuva njeno zdravlje bila je natkoljenična amputacija, koja je obavljena u Banjaluci krajem prošle godine. 
Dragana Ibraic
U Omladinskom pokretu Foča ističu da ova mlada i hrabra majka dolazi iz porodice u kojoj niko nije zaposlen, te da nije u mogućnosti da skupi 12.000 KM koliko je potrebno za nabavku proteze, a koja bi joj omogućila da nastavi normalno da živi i da odgaja svoje sinove. 

Ukupna cijena proteze je 17.000 KM, s tim što Fond zdravstvenog osiguranja odobrava 5.000 KM. Na Draganin žiro račun u humanitarnoj akciji do sada je uplaćeno oko 2.000 KM, što znači da je potrebno još 10.000 KM, pojašnjavaju u Omladinskom pokretu i pozivaju sve ljude dobre volje da pomognu. 

Broj Draganinog žiro računa je 5520041656080479 sa naznakom “za pomoć Dragani Ibraić”, a priliv sredstava može se pratiti na Fejsbuk stranici “Otvorimo ruku, pomozimo od srca”. 

Fudbaleri Sutjeske i Slavije iz Istočnog Sarajeva odigraće sljedećeg utorka prijateljsku utakmicu u Foči, sa koje će prihod od prodatih ulaznica biti uplaćen kao pomoć za kupovinu proteze Dragani Ibraić. 

 

Podijeli vijest:

Komentari

komentara