Fočanski “Dani borovnice” nastavljaju se u Trebinju

Aug 6, 2018 @ 15:53 | autor Igor Janković
Fočanski “Dani borovnice” nastavljaju se u Trebinju
Društvo
0

 

Tradicionalna fočanska manifestacija „Dani borovnice“ ove godine imaće prvi put svoj nastavak u Trebinju, pa će stanovnici tog grada biti u prilici da probaju razne specijalitete od ovog blaga prirode koje raste na obroncima Zelengore i drugih planina u okolini Foče.

Zahvaljujući saradnji fočanske sa trebinjskom turističkom organizacijom, u najjužnijem gradu Srpske biće izložene tek ubrane borovnice, ali i džemovi, sokovi, slatka i likeri od plavičastih bobica.

„Naredne sedmice, na nekom od njihovih lokaliteta uradićemo prezentaciju naših proizvoda,  da im ponudimo nešto što je vrijedno, a što oni nemaju“, rekla je direktor Turističke organizacije Foča Ljeposava Đajić.

„Dani borovnice“ počeli su na Tjentištu malim sajmom proizvoda od borovnice, pa su brojni posjetioci nacionalnog parka, ali i turisti kopji putuju na more, mogli da pazare svježe i prerađene plodove.

Drugog dana manifestacije, organizovan je izlet na jezero Donje bare na Zelengori, a izletnici su i ove godine uživali u prelijepim zelengorskim predjelima i u branju borovnica.

borovnice zelengora 2

„Susreli smo se i sa turistima sa područja bivše Jugoslavije, podijelili smo promotivni materijal, a ubralo se i borovnica, takom da je izlet bio uspješan“, rekla je Đajićeva.

Borovnica je ove godine dobro rodila, a na pijaci u Foči prodaje se po cijeni od pet do sedam maraka za kilogram.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara