Fočanski šahisti zablistali na prvenstvu Srpske

Apr 17, 2018 @ 13:54 | autor Igor Janković
Fočanski šahisti zablistali na prvenstvu Srpske
Sport
0

Mladi šahisti iz Foče ostvarili su odličan rezultat na 25. kadetskom i omladinskom prvenstvu Republike Srpske u šahu, koje je od 13. do 15. aprila održano u Bijeljini.

Miljana Golubović je postala šampionka Srpske do 14 godina i to na impresivan način- na sedam mečeva zabilježila je svih sedam pobjeda.

U kategoriji do osam godina, Lazar Mimić je podijelio prva tri mjesta sa još dva takmičara- svi su imali po sedam poena iz osam partija. Sudije su o plasmanu morale da odlučuju žrijebom, a Lazaru je pripalo treće mjesto.

sah 3

Na prvenstvu Srpske u Bijeljjini nastupilo je 15 učenika šahovske sekcije Osnovne škole “Veselin Masleša”, koji su ujedno i čanovi Šahovskog kluba “Sutjeska”.

sah

Veliku pomoć ekipi iz Foče, koju predvodi nastavnik vjeronauke Radan Mimić, pružio je sveštenik Milan Ivanović iz Dvorova kod Bijeljine, ustupivši im besplatno kuću na korišćenje.

sah 6

Uz to je uplatio kotizaciju od 15 KM za svakog učesnika iz Foče i obezbijedio im gotovo kompletnu ishranu za tri dana.

sah 5

Nastup u Bijeljini pomogla je i opština Foča obezbijedivši prevoz za mlade šahiste.

Rezultati:

Miljana i Lazar plasirali su se na državno prvenstvo BiH, koje se igra u maju, a i ostali šahisti iz Foče imali su dobre rezulate.

sah 2

Renata Kalajdžić je bila četvrta, peto mjesto su osvojili Bojana Mališ i Milomir Golubović, a šesto Sofija Mimić, Jovana Matović, Jovan Tomović i Ognjen Matović.

sah 4

Među prvih deset plasman su izborili i Veljko Mališ, Anđela Ivanović i Aleksa Đuković.

Plasman slabiji od desetog mjesta ostvarili su Ognjen Jojić, Vuk Ružić i Strahinja Bjelogrlić.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara