Fočanski SDS proslavio Petrovdan: Uručena priznanja zaslužnim članovima

Jul 13, 2018 @ 14:45 | autor Radio Foča
Fočanski SDS proslavio Petrovdan: Uručena priznanja zaslužnim članovima
Društvo
0

Srpska demokratska stranka već 28 godina proslavlja krsnu slavu Svete apostole Petra i Pavla, jer je ova partija upravo rođena na Petrovdan 12. jula 1990. godine, kao posljednja formirana nacionalna stranka na prostoru bivše federalne jedinice BiH. Ona je nastala sa sviješću da srpsko nacionalno pitanje jeste i demokratsko pitanje, i kao takvo, pitanje opstanka Srba na ovom prostoru, istaknuto je prilikom obilježavanja krsne slave.

Predsjednik OO SDS Foča Milivoje Dostić rekao je da je ova stranka uvijek bila uz svoj narod, a tako je i danas: „Bila je uz svoj narod u najtežim danima, bila je uz narod i kada smo branili kućne pragove i kada se stvarala Republika Srpska. SDS je i sada uz svoj narod. Mi imamo ciljeve koji su ustanovljeni na Petrovdan 1990.godine i na dobrom putu smo da ih ostvarimo, jer narod još uvijek vjeruje Srpskoj demokratskoj stranci“.

DSC_9065

Srpska demokratska stranka, prilikom obilježavanja krsne slave Petrovdana, uručila je priznanja najzaslužnijim članovima, za doprinos očuvanju i jačanju SDS-a. U Foči je uručeno 16 priznanja. „Ovo je lijep gest kojim smo se sjetili naših najzaslužnijih ljudi, koji su i u ovim teškim i smutnim vremenima ostali vjerni Srpskoj demokratskoj stranci i koji su svojim dosadašnjim radom pokazali da su uvijek uz SDS“, rekao je Dostić.

Ove godine, posthumno je dodjeljeno priznanje Milanu Bodirogi koji je jedan od osnivača Srpske demokratske stranke u Foči. Bodiroga je bio i odbornik SDS-a u lokalnom parlamentu, a dugo godina je radio na jačanju stranke. U ime porodice, priznanje je primio Milanov unuk Ognjen Bodiroga: „Bio je ovo vrlo lijep gest i emotivna ceremonija, jer pokojni deda je ovo priznanje svakako zaslužio i bila mi je čast da primim priznanje u ime porodice Bodiroga. Danas se osjeća da se SDS uzdiže i više nema razloga da se ovo nadahnuće ne iskoristi na izborima, kako bi Republikom Srpskom zavladali poštenje i pravda. SDS nije stranka jednog čovjeka, to je nacionalna stranka koju je osnovao srpski narod i zbog toga uvijek ćemo se držati svojih principa, a osnovni je očuvanje Republike Srpske“, rekao je Bodiroga.

DSC_9146

Predsjednik OO SDS Foča Milivoje Dostić podsjetio je da je slogan Srpske demokratske stranke „Vratimo Srpsku narodu“, te dodao da je ova stranka spremna da to učini, da RS vrati narodu, mladima, penzionerima, da poboljša standard života, ali prije svega da Republiku Srpsku sačuva dostojanstveno kao što je to radila kada ju je stvarala zajedno sa narodom.

 Fotografije: Foto “M”

Podijeli vijest:

Komentari

komentara