Fočanski speleospasioci na vježbi u Dubrovniku

Oct 23, 2018 @ 12:52 | autor Radio Foča
Fočanski speleospasioci na vježbi u Dubrovniku
Društvo
0

Fočanski i trebinjski speleospasioci, članovi Speleospasilačke službe Republike Srpske, učestvovali su na vježbi speleospasavanja iz jame Bezdan u Konavlima kod Dubrovnika u Republici Hrvatskoj.

Vježbu “Bezdan 2018” proteklog vikenda organizovala je Hrvatska gorska služba spasavanja, Stanica Dubrovnik, a njen cilj bilo je podizanje i održavanje nivoa spremnosti spasilačkih službi iz Hrvatske, kao i uključivanje drugih učesnika u blizini koji mogu doprinijeti akcijama spasavanja iz takvih objekata, rečeno je Radio Foči u Speleospasilačkoj službi Republike Srpske, Stanici Foča.

spelo 1 hrv vj

Osam spasilačkih timova, sa oko 60 članova, iz Hrvatske, Crne Gore i Republike Srpske uvježbavalo je izvlačenje povrijeđenog lica, različitim tehnikama, iz jame Bezdan, sa dubine od 120 metara.

Vježba je pokazala veoma dobru uvježbanost spasilaca, ali i odličnu saradnju spasilačkih službi sa tromeđe, tako da u vanrednim prilikama uvijek mogu računati da će jedni drugima priteći u pomoć.

Na vježbi su učestvovale stanice Hrvatske gorske službe spasavanja iz Dubrovnika i Orebića, Planinarski klub “Subra” iz Herceg Novog u Crnoj Gori, te speleološka društva “Zelena brda” iz Trebinja i “Ursus speleus” iz Foče, koja su stanice Speleospasilačke službe Republike Srpske.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara