Fočanskim policajcima nagrada za podvig godine: Trivun i Elek hrabrošću zadivili region

Feb 13, 2019 @ 14:58 | autor Radmila Đević
Fočanskim policajcima nagrada za podvig godine: Trivun i Elek hrabrošću zadivili region
Društvo
0

Fočanski policajci Nemanja Trivun i Đorđe Elek dobitnici su tradicionalnog priznanja “Večernjih novosti” za najplemenitiji podvig godine. Hrabri Fočaci srebrnu plaketu dobili su za prošlogodišnje gotovo filmsko spasavanje dvojice dječaka od nabujale Drine.

Dječaci Dušan Uskoković i Marko Krunić u avgustu prošle godine bezbrižno su pošli u pecanje na rijeku Drinu ne sluteći da će zbog naglog puštanja vode na hidroelektrani Piva, nivo vode porasti brzo, a oni ostati zarobljeni. U pomoć im pristižu odvažni policajci, Nemanja i Đorđe. Njima je u spasilačkoj misiji pomoglo dugogodišnje iskustvo koje su stekli u upravljanju čamcem na brzim rijekama. Od komšije su pozajmili čamac, doveslali do stuba, i preplašene dječake prebacili na obalu, spasavajućih ih od nabujale rijeke.

policajsi s

Samo smo radili svoj posao, što je naša dužnost-poručuje Nemanja Trivun.

-Radili smo samo ono što se i očekivalo od nas, svoj posao, koji nalaže da pomažemo stanovništvo i brinemo o njemu. Kada je sve dospjelo u medije, tek smo svjesni postali da su to ljudi prepoznali kao herojstvo, a potom smo dobili ovo priznanje “Večernjih novosti” koje nam zaista mnogo znači-kaže Trivun.

Svojom hrabrošću Trivun i Elek zadivili su region. Nagrada “Večernjih novosti” otišla je sigurno u prave ruke. Skromnim policajcima ovo je samo još veći podstrek u daljem radu. Stajati rame uz rame u Skupštini grada Beograda sa najvećim herojima regiona, Taljanda i Amerike za Đorđa Eleka velika je čast.

-Osjećaj je isti kao i tog dana kada smo spasili dječake. Drago mi je što smo se pojavili među najvećim herojima današnjice. Zajedno sa humanitarnom organizacijom Baštionik iz Banjaluke koja pomaže Srbe na Kosovu mi smo predstavljali na neki način Republiku Srpsku, a kada sam video sve te hrabre ljude bio sam zaista ponosan i počastvovan-kaže Elek i dodaje da je zahvalan medijima, kako  u Foči i RS, tako i Srbiji, koji su njihovu spasilačku akciju prepoznali kao podvig.

trivun i elek

U tradicionalnoj 56.akciji “Večernjih novosti” “Najplemenitiji podvig godine” dodijeljene su četiri zlatne i 11 srebrnih plaketa, kao i specijalna priznanja. Da nije ove akcije za mnoge od podviga i heroja ne bi se čulo. Pamtimo ih kao ljude koji zemlju vuku naprijed i čije primjere bi trebalo da slijedimo.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara