Fudbal: Darko Vojvodić sve bliži povratku na klupu Sutjeske

Apr 13, 2016 @ 13:58 | autor Igor Janković
Fudbal: Darko Vojvodić sve bliži povratku na klupu Sutjeske
Sport
0

Fudbalski trener Darko Vojvodić, sa kojim je Sutjeska 2009. godine bila jesenji šampion Srpske, ponovo bi  mogao preuzeti kormilo fočanskog prvoligaša.

Vojvodić kaže da ga raduju pozivi iz Foče i da bi bez nadoknade bio voljan da pomogne Sutjesci da izbori opstanak u Prvoj ligi Srpske.

“Nemam ništa protiv da se vratim, još samo da neke detalje riješim sa pravnikom. Ako mogu da pomognem Sutjesci, vrlo rado ću to uraditi, besplatno, bez ikakve nadoknade, da se proba ostati u ligi, jer bi bilo sramota da se ispadne u niži rang. Treba biti jedinstven, da svi djelujemo u tom pravcu”, rekao je Vojvodić.

Nakon prva dva kruga takmičenja, Sutjeska je na desetom mjestu i takmičenje će nastaviti u plej-autu u grupi od šest ekipa koje će se boriti za opstanak.

Vojvodić vjeruje da fočanski tim ima kvalitet i snagu da ostvari taj cilj. “ Ogroman je posao pred nama, deset kola je do kraja. Potrebno je da više ljudi dolazi na utakmice, da je Fočacima stalo da Sutjeska opstane. Gledao sam ekipu na dva meča, protiv Šamca i u Novom Gradu. Zaista ima odličnih igrača, mladih i talentovanih. Zašto do sada tim nije igrao dobro, pitanje je za dublju analizu, ali mislim da ekipa može da trči, da se može boriti i to je dobar preduslov. Dalje ćemo vidjeti, fali tu nekih taktičkih stvari, ali ćemo to sve raditi u hodu”, rekao je Vojvodić, koji je dodao da bi već sljedeće sedmice mogao preuzeti prvi tim Sutjeske.

Iz Uprave kluba još nema zvanične potvrde da se Vojvodić vraća na mjesto šefa stručnog štaba. Rečeno je samo da se još razmatraju opcije i da Uprava tek treba da donese odluku o eventualnom angažovanju novog trenera. Nakon ostavke Miljana Radanovića, ovu funkciju privremeno obavlja njegov pomoćnik Filip Ikonić.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara