„ Fudbal frends“ – manifestacija prijateljstva i novih iskustava

Jul 26, 2019 @ 14:41 | autor Nataša Petrović
„ Fudbal frends“ – manifestacija prijateljstva i novih iskustava
Sport
0

Druženje, prijateljstvo i razmjena iskustava osnovni su smisao Međunarodnog omladinskog turnira „Fudbal frends“ koji se već 15 godina održava u Foči, poručili su treneri ekipa ovogodišnjih učesnica i organizatori turnira na konferenciji za novinare.

 „Fudbal frends“ idealna je prilika da na terenu snage odmjere ekipe različitih stilova igre, fudbaleri različitih karatera iz brojnih dijelova svijeta, složili su se treneri deset klubova koji učestvuju na ovogodišnjem turniru.

Za Lokomotivu iz Moskve veoma je važno uporediti igru sa drugim ekipama, te razmijeniti iskustva među sportskim radnicima, ističe trener ovog kluba Konstantin Mihajlović Veselovski: „Za svakog mladog fudbalera najvažnija je razmjena iskustava u igri dok su oni još u fazi razvoja. Pored toga, važno je sačuvati sve veze i kontakte, ali i posebnost fudbalske igre iz svih krajeva odakle dolaze fudbalski klubovi na turnir“.

ff pres 2

Prvi pit na turniru učestvuje i jedan fudbalski klub iz Mađarske, Mol Vidi. Igrači i treneri ovog kluba zadovoljni su organizacijom turnira i obećavaju da će pokazati dobar fudbal, najbolji koji mogu.  „Prezadovoljni smo uslovima u Foči, smještajem, hranom i organizacijom turnira. Drago nam je da na turniru učestvuju ovako poznate ekipe koje igraju veoma dobar fudbal i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da pokažemo što bolju igru“, rekao je pomoćnik trenera ekipe Mol Vidi Zoltan Bartoš.

ff pres 3

Fudbal frends, sa svojih 15 godina postojanja, pokazao je da je jedan od najznačajnijih turnira u regionu, turnir koji okupa brojne mlade igrače i daje im priliku da stiču novo iskustvo, kaže načelnik Opštine Foča i predsjednik Organizacionog odbora Fudbal frendsa, Radisav Mašić: „Ovde se igra omladinski fudbal koji nadvisuje ono što je suština fudbala i potvrđuje ono što mi, kao organizatori, želimo a to je da „Fudbal frends“ bude manifestacija prijateljstva, druženja i novih iskustava. Učesnici se slažu da to ovaj turnir u potpunosti ispunjava“.

Fudbal frends iz godine u godinu raste i postao je sinonim za dobar fudbalski turnir u sportskom smislu, jer je lokalna zajednica razvila sportsku infrastuktru i turnir će iz godine u godinu napredovati,  ističe njegov idejni tvorac i predsjednik Asocijacije Fudbal frends Zoran Avramović: „Osnovna priča je da se u jednom gradu, koji nije veliki, njeguje jedna ovako lijepa priča. Svi učesnici turnira, od Rijeke do Moskve, na najbolji način su govorili o Foči i o turniru koji dugo traje, o turniru na kojem su učestvovali danas veliki igrači kao Rade Krunić, koji je svakako najbolji ambasador Foče, države i cijele regije. Imali smo još mnoge dobre fudbalere, a nadamo se da ćemo i ove godine ali i u godinama koje su pred nama u Foči sresti nove asove“.

Učesnici turnira složili su se da će pokazati najbolju igru, ali da će bez obzira na rezultat i na ovogodišnjem Fudbal frendsu, kao i prethodnih godina,  pobjediti prijateljstvo.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara