Godinama ujedinjeni u podršci Servis centru “Tračak nade”

Dec 4, 2017 @ 16:34 | autor Radmila Đević
Godinama ujedinjeni u podršci Servis centru “Tračak nade”
Društvo
0

Humanitarno veče pod motom  “ Biti poseban, biti drugačiji”  u organizaciji Servis centra “Tračak nade” održano je u Foči povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. Dobročinstvom i velikim odzivom sugrađana, od prodaje ulaznica, prikupljena su sredstva u iznosu od  1 280  maraka koje će biti donirane Udruženju.

Šest godina Fočaci su ujedinjeni u pružanju podrške “Tračku nade” . I ovaj put pokazali su solidarnost prema onima kojima je pomoć najpotrebnija.

-Nama puno znači sva ova podrška, i od sugrađana i od svih institucija koj su sa nama svih ovih godina, obje osnovne škole, Srednjoškolski centar, Bogoslovija Svetog Petra Dabrobosanskog, Bogoslovski i Medicinski fakultet koji su nam pomogli i u organizaciji ove večeri-zadovoljna je Jelena Vilotić, direktorka Servis centra “Tračak nade”.

20171204_150957

Servis centar „Tračak nade“ pruža besplatnu psihosocijalnu pomoć za 62 štićenika sa područja Foče, Čajniča i Ustikoline u FBiH. Svakodnevno u Centru sa osobama sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju rade stručna lica, kao i veliki broj volontera, studenata dva ovdašnja fakulteta. Među njima i studentkinja treće godine Medicinskog fakulteta, studijski program Defektologija, Jovana Šukalo:

-Osim što na ovaj način ostvarujemo praksu mi postajemo i bolji ljudi tako što radimo  sa djecom i pomažemo im da budu jednaki, da se poistovijete sa nama i da se ne osjeti nikakva razlika-kaže Šukalo.

20171203_191438

“Tračak nade” godinama je oslonac i podrška roditeljima djece sa poteškoćama. Vesna Šarić, majka petogodišnjeg dječaka Lazara, zadovoljna je uslugama Centra.

-Moj sin, dijete sa Daunovim sindromom, još od svojih šest mjeseci boravi svakodnevno u Centru po osam sati, što meni mnogo znači, od prvog dana su nas prihvatili kao svoju porodicu i stvarno im hvala za svaku pomoć i podršku-kaže Šarićeva.

20171203_191237

Zahvaljujući aktivnostima Servis centra “Tračak nade”  u Foči je vidljiv napredak u uključivanju lica sa teškoćama u razvoju u društvene tokove. Sa svojim štićenicima i gostima danas su proslavili i krsnu slavu, Vavedenje Presvete Bogorodice.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara