Godišnji koncert KUD-a Foča: Najljepše je igrati pred publikom u svom gradu

Maj 11, 2019 @ 10:36 | autor Nataša Petrović
Godišnji koncert KUD-a Foča: Najljepše je igrati pred publikom u svom gradu
Kultura
0

Kulturno-umjetničko društvo Foča održalo je sinoć Godišnji koncert na kome su se predstavili stariji ansambli društva, a koji je organizovan u okviru Majskih svečanosti opštine Foča.

Publika je imala priliku da uživa u igrama i pjesmama iz brojnih dijelova Srbije, a folkloraši su se predstavili sa Igrama iz Niša, Leskovca, Bujanovca, Šumadije i Crne Trave.

„Na publiku u Foči smo već odavno navikli i zaista je najljepše igrati u svom gradu. Atmosfera je odlična, mi smo se dosta pripremali i nadamo se da smo ispunili očekivanja publike“, kaže Đorđe Aresnić, član prvog ansambla KUD-a.

kud foca 2

Reakcijama publike ali i igrom folkloraša oduševljena je i Iva Kovačević iz prvog ansambla, kojoj je Uprava Društva dodjelila zahvalnicu za predan rad i veliko zalaganje u KUD-u Foča. „Drago nam je da smo mogli ugostiti publiku i pokazati im šta znamo i koliko se trudimo da igru dignemo na veći nivo i otrgnemo od zaborava narodne igre, pjesme i običaje.“    

kud foca 3

Kulturno-umjetničko društvo Foča, pored sinoćnjeg koncerta, održaće još jedan koncert u Gradskoj dvorani u Foči u srijedu 15.maja, sa početkom u 19,00 časova. Na tom koncertu nastupiće mlađi ansambli kaže Saša Stanić sekretar KUD-a Foča koji je pozvao publiku da i tada pozdrave folkloraše: „Zbog tradicionalno velike posjete prilikom nastupa mlađih ansambala odlučili smo se da taj koncert održimo u Gradskoj dvorani. U srijedu će se predstaviti pet mlađih ansambala sa spletovima igara iz Srbije, Šumadije, Južne Srbije a na sceni će nastupiti više od 150 folkloraša. Čast nam je što ćemo ugostiti i naše prijatelje iz KUD-a „Prosvjeta“ iz Rudog i KUD-a „Mladost“ sa Pala.“ 

Na Godišnjem koncertu KUD-a Foča nastupili su i vokalni solisti, solisti na harmonici, Etno grupa i Izvorna grupa „Ognjišta“.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara