Gostovanje Šante Pante poklon učenicima za početak nove školske godine

Sep 8, 2017 @ 14:54 | autor Nataša Miletić
Gostovanje Šante Pante poklon učenicima za početak nove školske godine
Kultura
0

Učenici nižih razreda osnovnih škola „Sveti Sava“ i „Veselin Masleša“, kao i mališani iz Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ danas su se na jedan školski čas preselili u Gradsko pozorište u Foči kako bi odgledali predstavu Radojice Stankovića, djeci poznatog kao Šanta Panta „Da sam neko ko vlada planetom“ .

Uvijek dobro raspoložen Šanta Panta možda ne vlada planetom, kao što se kaže u nazivu predstave, ali vlada dječijim srcima.

Predstava „Da sam neko ko vlada planetom“, koja je poklon djeci za početak nove školske godine, na „šantav“ način govori o liku Šante Pante, o dječijem odrastanju, polasku u školu, odnosu prema roditeljima i nastavnicima, kaže Radojica Stranković koji tumači lik Šante Pante. „Ovo je interaktivna predstava, predstava koja upoznaje djecu sa likom Šante Pante. Ovo je jedna priča o njegovom odrastanju, o odrastanju djece. Šanta Panta je jedan imaginarni lik koji je smišljen tako da zainteresuje dječiju maštu. Priča se izvodi na jedan „šantav“ način, međutim u jednom momentu  Šanta Panta se uozbilji i priča o izuzetno važnoj stvari za djecu a to je škola. Tada Šanta Panta djecu upućuje na odnose u školi, te im priča o ljubavi prema roditeljima, učiteljima i  nastavnicima.“

radio

Radojica Stanković više od trideset godina tumači lik Šante Pante. Igrao je u Dječijem pozorištu „Duško Radović“ iz Beograda, a trenutno igra za Dječije pozorište „Stanković“ iz Nikšića. Gostovao je više puta u Foči, i publika ga uvijek lijepo prihvati: „Sigurno sam pet ili šest puta gostovao u Foči i djeca su moje predstave i likove uvijek lijepo prihvatala. Tako je i danas, djeca su srećna zbog početka nove školske godine, a ova predstava je poklon za njih“, kaže Stanković.

Organizatori predstave „Da sam neko ko vlada planetom“ su Centar za kulturu i informisanje Foča i Muzej „Stare Hercegovine“, a pokrovitelj Opština Foča i Geomaks grupa iz Podgorice.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara