Gužve ispred bolnice gorući saobraćajni problem

Feb 16, 2018 @ 14:52 | autor Igor Janković
Gužve ispred bolnice gorući saobraćajni problem
Društvo
0

Nedostatak parking mjesta ispred Univerzitetske bolnice Foča, zbog čega su česti kolapsi u saobraćaju, gorući je saobraćajni problem u ovoj opštini, ističu u fočanskoj policiji.

Zbog nedovoljnog broja parking mjesta, vozači automobile ostavljaju na lokalnom putu prema Jošanici i na drugim nedozvoljenim mjestima, pa su ispred samog ulaza u bolnicu česte gužve, tako da dolazi do zastoja u saobraćaju.

parking bolnica 1

Prostor ispred bolničke kapije mali je da bi primio automobile zaposlenih u bolnici, pacijenata, studenata Medicinskog fakulteta, građana koji dolaze u posjete, a problem je još izraženiji u vrijeme sprovoda koji kreću od bolnice, jer se u bolničkom krugu nalazi mrtvačnica.

U policiji kažu da nisu rijetke situacije kada se napravi gužva zbog koje ni sprovod, a nekada ni vozilo hitne pomoći, nisu u mogućnosti da prođu.

Saobraćjna policija svakodnevno sankcioniše nedozvoljeno parkiranje ispred bolnice, ali je potrebno hitno nešto preduzeti da bi se ovaj problem riješio, ukazano je i na konstitutivnoj sjednici opštinskog Savjeta za bezbjednost saobraćaja, koji je nedavno osnovan odlukom Skupštine opštine Foča.

U posljednje četiri godine lokalna uprava je parking prostor ispred bolnice povećala za 51 mjesto, a naplatu parkinga povjerila je Boračkoj organizaciji, ali je očigledno da, usljed stalnog povećanja frekvencije saobraćaja, fali još prostora za parkiranje.

parking bolnica 2

Predsjednik Savjeta za bezbjednost saobraćaja Branka Salamadija kaže da će biti potrebno proširiti dionicu puta prema Jošanici do Medicinskog fakulteta, te dodatno proširiti postojeći parking ispred Univerzitetske bolnice.

„Pokušaćemo da ubrzamo rješavanje tog problema, mada znamo da su određene aktivnosti več počele. Preporuka je da se igradi još parking mjesta i da se proširi saobraćajnica prema Jošanici, koja je usko grlo, a o čemu je bilo riječi i na sjednici lokalnog parlamenta“, rekla je Salamadija, koja je i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

Ona je napomenula da je za proširenje saobraćajnice potrebno riješiti imovinsko-pravne odnose.

Policija je Savjetu za bezbjednost saobraćaja ukazala i na problem kretanja stoke po magistralama prema Šćepan Polju i Tjentištu.

U ljetnim mjesecima stoka planduje po tunelima i kreće se bez nadzora po kolovozu, zbog čega dolazi do saobraćajnih nezgoda.

Iz policije su upozorili vlasnike stoke da povedu više pažnje i najavili da će od početka turističke sezone preduzimati represivne mjere.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara