Handići: Gore sijena, vatra prijeti kućama

Aug 11, 2017 @ 16:21 | autor Igor Janković
Handići: Gore sijena, vatra prijeti kućama
Društvo
0

Vatrogacsi , policija i mještani pokušavaju da lokalizuju požar u Handićima, na oko tri kilometra od Foče, koji se brzo širi i prijeti da ugrozi kuće i pomoćne objekte.

U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Foča, koja je angažovala obje svoje velike kamion cisterne i jedno malo vozilo, rečeno je da gore livade i stogovi sijena, voćnjaci, šuma i rastinje, a da širenju vatre pogoduje jak i vruć vjetar.

Fočanskim vatrgoascima u pomoć su pritekle kolege iz susjedne opštine Foča-Ustikolina u Federaciji BiH, pripadnici policije i vatrogasna služba Kazneno-popravnog zavoda, potvrđeno je u Policijskoj upravi Foča.

Požar je krenuo od magistrale Foča-Goražde, i to na dijelu ispod magistrale prema rijeci Drini, a vjetar ga je prenio preko magistrale.

U opasnosti je bio privredni objekat „Boletus“, koji se bavi otkupom i preradom voća i šumskih plodova, a koji se nalazi na samoj magistrali. Objekat je odbranjen, ali se vatra brzo širi uz brdo prijeteći kućama u gornjem dijelu sela.

Zbog vatre je bio obustavljen saobraćaj na putu Foča-Goražde, koji je nakon što je vatra odbijena od magistrale, ponovo uspostavljen.

Prekid je trajao dvadesetak minuta.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara