18 C
Foca
Naslovna Društvo Humanitarki Snježani Bašević potrebna pomoć za transplataciju bubrega

Humanitarki Snježani Bašević potrebna pomoć za transplataciju bubrega

Snježani Bašević sa Sokoca potreban je novac je za transplantaciju bubrega i u tu svrhu “M:telov” humanitarni broj 1416 je u funkciji od 1. do 31. avgusta.

Baševićeva ima urođenu policistozu bubrega, koju su ona i njen pokojni brat naslijedili od majke, koja je od iste bolesti preminula u 39-toj godini života.

Na hemodijalizu je krenula prije dve godine, a u oktobru 2017.godine je uradila obradu za kadeveričnu transplataciju bubrega u Banja Luci i na otpustu su predložili obaveznu operaciju štitne i paraštitne žlijezde, kao i operaciju srca, mitralnih zalizaka. Predložili su i saniranje kompletnih zuba radi terapije koja slijedi poslije transplatacije. Od tada, pa do danas obavljene su sve predložene operacije i sanirani zubi tako da se može pripremati za transplataciju. Tokom prethodne dvije godine i zbog troškova svih intervencija i oporavka potrošen je dio sredstava prikupljen prilikom prethodne akcije.

Snježana je dugogodišnji humanitarni radnik, osnivač i predsjednik Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama “Podrška” Sokolac.

Sredstva se mogu uplaćivati na žiro račun 5620128111736457 ili račun Udruženja 5620128064449248 NLB Razvojna banka.

-Pozovite 1416 do kraja mjeseca avgusta i darujte 1 KM za lječenje Snježane Bašević. Snježana je godinama pomagala drugima, sada je potrebno da zajednički svi mi pomognemo njoj-apelovali su iz Udruženja “Podrška” Sokolac.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Poslednje vijesti

„Delije Foča“ sutra organizuju Humanitarno veče za Helenu i Nemanju

Navijačka grupa „Delije Foča“ organizovaće sutra, u Konobi „Zlatnja Dunja“, Humanitarno veče s ciljem prikupljanja novca za liječenje Helene Gavran i Nemanje Starovića.

Redovan pregled najbolja prevencija od raka dojke

Oktobar je mjesec tokom kojeg se promoviše borba protiv karcinoma dojke, koji se smatra vodećim uzrokom obolijevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj...

Sin nožem ubio oca

Muškarac čiji su inicijali P.V. (48) uhapšen je zbog sumnje da je nožem usmrtio oca P.M. (78) u kući...

Školske klupe zamijenili radnim obavezama

Asocijacija srednjoškolaca u BiH održala je „Socijalni dan“ u okviru kojeg su srednjoškolci školske klupe zamijenili radnim obavezama, a ove godine njih...

Nastavlja se raskresivanje rastinja – u nedjelju i ponedjeljak više sela bez struje

Radnici fočanske Elektrodistribucije nastavljaju sa raskresivanjem rastinja oko dalekovoda. U nedjelju će se raskresivati rastinje oko dalekovoda koji strujom...