I ove godine nastavljena krađa šume

Aug 21, 2015 @ 14:39 | autor Nataša Petrović
I ove godine nastavljena krađa šume
Društvo
0

Na području opštine Foča već godinama se bilježe slučajevi krađe šume.

U prvih osam mjeseci ove godine policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Foča prilikom kontrole prevoza i posjedovanja drvnih sortimenata, u osam slučajeva, oduzeli su 57,72 metra kubna drva za koje nije predočena potrebna propisana dokumentacija o porijeklu i vlasništvu. Za dva slučaja Stanica javne bezbjednosti podnijela je Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, koji se podnosi protiv lica kod kojih je nađeno više od tri kubna metra nezakonski usječenih  drva. U ostalim slučajevima, gdje je kod lica nađeno manje od tri kubna metra drva bez žiga, nadležno Šumsko gazdinstvo „Maglić“ je prekršajno sankcionisalo počinioce.

U toku prošle godine skoro ista slika. Policija je prilikom kontrole prevoza i posjedovanja drva oduzela, u 10 slučajeva, 21,59 metara kubnih drva. U dva slučaja kradljivci su posjedovali više od tri kubna metra nezakonski usječenih drva i protiv njih je Stanica javne bezbjednosti podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, dok je u ostalim slučajevima Šumarstvo prekšajno sankcionisalo počinioce krađe.

Kako nam je potvrđeno u policiji šuma se krade sa svih lokacija na području naše opštine, a najviše sa terena koji gravitiraju oko Dragočave, Miljevine i Tjentišta.

Prema podacima policije, nerijetko se dešava da se iz godine u godinu ponavljaju isti ljudi koji kradu šumu.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara