18 C
Foca
Naslovna Hronika Izgorjela štala u Borju

Izgorjela štala u Borju

Uzrok požara u kojem je izgorjela štala u selu Borje u fočanskoj mjesnoj zajednici Čelebići je ljudski faktor, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

U noći između utorka i srijede, 24. i 25. septembra, u Borju je u potpunosti izgorio stajski objekat vlasništvo lica čiji su inicijali O.D. iz Foče.

Policijski službenici zajedno sa inspektorom za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara juče su obavili uviđaj, kojim je utvrđeno da je požar usljed nehata i nepažnje izazvalo jedno ili više nepoznatih lica.

Već duže godina štala se ne koristi i u njoj nije bilo stoke.

Obaviješten je nadležni tužilac i u toku je rad na dokumentovanju događaja, navodi se u saopštenju.

Radio Foča nezvanično saznaje da se sumnja da su požar izazvali migranti, koje su mještani prethodnih dana viđali u tom rejonu da pale vatru da bi se ugrijali.

Borje je pogranično selo prema Crnoj Gori i nalazi se na ruti, kojom se kreću migranti.

Objekte u kojima niko ne boravi migranti koriste da bi prenoćili, nakon čega nastavljaju put, a policija je pretohodnih dana više njih pronašla i predala nadležnim službama.

Poslednje vijesti

„Neka svjetlost pobijedi tamu“ – literarna kreativnost slijepih i slabovidnih lica

Uz snažnu poruku „Neka svjetlost pobijedi tamu“ održano je književno veče u organizaciji Saveza slijepih i slabovidnih lica Republike Srpske i Međuopštinske...

Igrajući basket prikupili 787 maraka za Helenu i Nemanju

Na humanitarnom turniru u basketu koji je održan na novoizgrađenom terenu pored Studentskog doma u Foči prikupljeno je 787 maraka za liječenje...

„Delije Foča“ sutra organizuju Humanitarno veče za Helenu i Nemanju

Navijačka grupa „Delije Foča“ organizovaće sutra, u Konobi „Zlatnja Dunja“, Humanitarno veče s ciljem prikupljanja novca za liječenje Helene Gavran i Nemanje Starovića.

Redovan pregled najbolja prevencija od raka dojke

Oktobar je mjesec tokom kojeg se promoviše borba protiv karcinoma dojke, koji se smatra vodećim uzrokom obolijevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj...

Sin nožem ubio oca

Muškarac čiji su inicijali P.V. (48) uhapšen je zbog sumnje da je nožem usmrtio oca P.M. (78) u kući...