Izvor: Upozorenje nesavjesnim potrošačima vode u Miljevini

Maj 19, 2015 @ 16:04 | autor Igor Janković
Izvor: Upozorenje nesavjesnim potrošačima vode u Miljevini
Društvo
0

Iz vodovodnog preduzeća „Izvor“ upozorili su mještane Miljevine, koji vodu za piće u nekontrolisanim količinama koriste za zalivanje bašti i voćnjaka, da će u saradnji sa Komunalnom policijom kažnjavati takve potrošače.

U obavještenju se navodi da su se posljednjih nekoliko dana, i pored maksimalnog dotoka na izvorištu Krupica i  u rasteretnoj komori Jeleč, koji je višestruko veći nego što su potrebe Miljevine pri normalnoj potrošnji, pojavili problemi u vodosnabdijevanju domaćinstava na višim kotama. Obilaskom terena je, ističu u „Izvoru“, ustanovljeno da ogroman broj domaćinstava nekontrolisano zaliva bašte, njive, voćnjake i livade od ranih jutarnjih do kasnih noćnih časova.

Iz ovog preduzeća su pozvali građane da smanje potrošnju vode za zalivanje bašti, da bi sve njihove komšije imale dovoljno vode za piće. U narednom periodu, Komunalna policija i radnici Izvora oblaziće teren i tamo gdje se utvrdi neracionalna potrošnja vode izdavaće prekršajne naloge nesavjesnim potrošačima, navodi se u obavještenju.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara