Jedanaesti simpozijum hirurga u Foči

Jun 26, 2018 @ 10:10 | autor Radmila Đević
Jedanaesti simpozijum hirurga u Foči
Društvo
0

Jedanaesti simpozijum hirurga RS i Srbije sa međunarodnim ućešćem okupiće u petak u Foči na stotine hirurga iz regiona i Evrope koji će tokom trodnevnog skupa razmijeniti iskustva i saznanja iz oblasti hirurgije i drugih medicinskih nauka, kao i najnovije dijagnostičke i terapijske metode.

Simpozijum organizuju Hirurška sekcija Srpskog lekarskog društva Beograd, Asocijacija hirurga Republike Srpske, Univerzitetska bolnica i Medicinski fakultet iz Foče.

-Jedan od najvećih skupova hirurga na ovim prostorima ima međunarodni značaj, jer okuplja hirurge iz svih država nastalih na postoru bivše Jugoslavije uz poznate stručnjake iz inostranstva, a izborom tema i predavača postiže veoma visok nivo-saopštili su organizatori.

Prošlogodišnji deseti skup eksperata hirurgije obilježila je i promocija Monografije “Međunarodni dani hirurgije u Foči, kao svojevrsno podsjećanje na razvoj zdravstva u istočnom dijelu RS i nastanak i razvoj Medicinskog fakulteta, koji su uz podršku hirurga iz Srbije, ali i Češke, Mađarske, Slovenije, Njemačke, Amerike, Kuvajta fočanski simpozijum hirurga učinili prepoznatljivim.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara