Jednomjesečni pritvor za napadače na policiju

Oct 19, 2018 @ 10:56 | autor Radio Foča
Jednomjesečni pritvor za napadače na policiju
Hronika
0

Osnovni Sud u Foči odredio je pritvor od 30 dana za Aleksandra Pavlovića /26/ i Aleksandra Kusmuka /26/ iz Foče, koji su osumnјičeni da su prije tri dana u Svetosavskoj ulici fizički napali dvojicu policajaca, nanijevši im povrede.

“Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Foči je, na prijedlog postupajućeg tužioca, donio rješenje o određivanju mjere jednomjesečnog pritvora prema licima A.P. i A.K, obojica 1992. godište, iz Foče. Oni se sumnjiče da su počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok se licu A.P, pored navedenog krivičnog djela, još stavlja na teret i da je počinilo krivično djelo falsifikovanja isprave”, izjavio je za Radio Foču portparol Tužilaštva u Trebinju Srđan Vukanović.

Nakon što su uhapšeni, mladići su 24 časa proveli u pritvoru u Policijskoj upravi Foča i isto toliko u Tužilaštvu u Trebinju, da bi po nalogu tužioca, a na osnovu izvještaja o počinjenim krivičnim djelima koje je podnijela Policijska uprava Foča, bili izvedeni pred sudiju Osnovnog suda u Foči.

Osim za krivično djelo napada na službena lica u vršenju službene dužnosti, za koje se terete obojica napadača, protiv Pavlovića, koji je upravljao vozilom, a nema položen vozački ispit, podnesen je i izvještaj za krivično djelo falsifikovanje isprave, jer je kod njega pronađena lažna vozačka dozvola.

Dvojica osumnjičenih mladića od ranije su poznati policiji i višestruki su povratnici u vršenju krivičnih djela.

Pavlović je već ležao u zatvoru zbog razbojništva i jedan je od osumnjičenih protiv kojeg je policija u Foči, u okviru akcije „Dojava“ podnijela izvještaj nadležnom tužilaštvu za krivična djela pranja novca i prevare putem interneta.

I Kusmuk je ranije kažnjavan i to zbog nezakonitog prometa opojnih droga.

Na dvojicu policajaca, koji su obavljali redovne poslove kontrole saobraćaja, Pavlović i Kusmuk nasrnuli su u utorak, 16. oktobra oko 10,50 časova.

Policajci su pokušali da zaustave vozilo u kojem su se njih dvojica nalazili, a nakon što prvobitno nisu htjeli da stanu, vratili su se, izašli iz auta i fizički napali policajce.

Za ovo krivično djelo, zakonom je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Iz Policijske uprave Foča podsjećaju da je ovo drugi napad na njihove službenike u ovoj godini.

„U julu je napadnuta patrola policije prilikom obezbjeđenja Okej festa na Tjentištu i u oba slučaja policijski službenici su zadobili tjelesne povrede. Rukovodstvo Policijske Uprave Foča osuđuje svaki napad, verbalni i fizički, na policijske službenike koji časno i pošteno, u skladu sa zakonom, obavljaju svoj posao“, rekla je portparol PU Foča Svjetlana Govedarica.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara