Još jedna generacija učenika OŠ “Veselin Masleša” obilježila kraj osnovnog školovanja

Jun 9, 2017 @ 14:27 | autor Radio Foča
Još jedna generacija učenika OŠ “Veselin Masleša” obilježila kraj osnovnog školovanja
Društvo
0

Još jedna generacija učenika OŠ „Veselin Masleša“ proslavila je sinoć matursko veče obilježavajući kraj osnovnog školovanja. Iz ovog perioda tokom koga su se međusobno družili, ali i mnogo toga naučili, ponijeće brojne uspomene.

Maturanti su ovo za njih posebno veče započeli okupljanjem  u školi. Nakon toga su prošetali ulicama grada do konobe „Zlatna Dunja“  gdje je bilo organizovano slavlje. Svršeni osnovci su sa uzbuđenjem šetali u koloni, u posebno odabranoj odjeći koja je doprinosila svečanoj atmosferi.

Mala matura Veselin Masleša slika1

Stefan Simić će, kako kaže, osnovnu školu najviše pamtiti po dobrom druženju.  Još uvijek se nije odlučio koju srednju školu će da upiše, a omiljeni predmet mu je istorija.

Dragana Drakul je rekla da će osnovno školovanje pamtiti po nastavnicima i drugarima, a najteži predmeti su joj bili istorija i matematika.

Direktor Osnovne škole „Veselin Masleša“ Vladimir Ivanović rekao je da se ova generacija maturanata isticala po dobrim rezultatima na takmičenjima i dobrom odnosu prema nastavnicima.

„Kao i svake godine, osjećanja su pomiješana. Ima malo i tuge što se rastajemo od jedne lijepe generacije ali i radosti zato što su uspješno završili svoje devetogodišnje školovanje i što su na jedan lijep način predstavljali svoju školu ovih devet godina“, kaže Ivanović.

Mala matura Veselin Masleša slika2

Osnovno obrazovanje u centralnoj školi „Veselin Masleša“ i u dva područna odjeljenja u Brodu i Popovom Mostu ove godine završava 58 maturanata.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara