Kik bokser Radović najbolji sportista, STK Perućica najbolji kolektiv

Jan 29, 2015 @ 21:16 | autor Igor Janković
Kik bokser Radović najbolji sportista, STK Perućica najbolji kolektiv
Sport
0
Sportski savez opštine Foča proglasio je večeras kik boksera Miloša Radovića, člana Kik boks kluba „Igma“, za najboljeg fočanskog sportistu, a Stonoteniski klub „Perućicu“ za najbolji  sportski kolektiv za 2014. godinu.

 

Radović je ovu nagradu zaslužio osvajanjem srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u kik boksu, koje je održano u mađarskom gradu Segedinu, te srebrom sa Internaciolnog turnira u Sarajevu.

 

Ženska ekipa STK „Perućica“, kao jedini fočanski kolektiv koji se takmiči u Premijer ligi BiH, u 2014. godini plasirao se u Evropski kup, u kojem je ostvario dvije pobjede i dva poraza, dok su sa gotovo svih pojedinačnih takmičenjima u Republici Srpskoj i BiH mladi članovi ovog kluba donosili najsjajnija odličja.

 

Na tradicionalnoj svečanosti, koja je održana u Centru za kulturu i informisanje, za najboljeg trenera proglašen je šef stručnog štaba FK Sutjeska Miljan Radanović, koji je u tekućoj sezoni, nakon preuzimanja kormila, ekipu za kratko vrijeme sa dna doveo u vrh prvoligaške tabele, dok je nagradu za najperspektivnijeg sportistu Foče osvojila karatiskinja Ljubišnje Milica Todović, juniorska šampionka RS i BiH iz 2014. godine.

 

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić, koji je najboljima uručio nagrade, istakao je da u 13 sportskih kolektiva u Foči trenira 850 sportista, te da je opština u 2014. godini za sport izdvojila 420 hiljada maraka, što je četiri odsto godišnjeg budžeta.

 

Predsjednik Sportskog saveza Gradimir Stojanović rekao je da klubovi opstaju u teškim finansijskim uslovima, te da bi opština, ali i javne institucije i privatni sektor morali posvetiti više pažnje sportu.

 

Novčane nagrade za najboljeg sportistu i najbolji sportski kolektiv, koji su dobili po 1000 KM, obezbijedilo je Ministarstvo porodice omladine i sporta RS, dok je opština Foča izdvojila po 200 maraka za najboljeg trenera i najpersketivnijeg sportistu.

 

Posebne zahvalnice dodijeljene su internet portalu Foča.24- info, za promociju i afirmaciju fočanskog sporta, te članu Spasilačkog kluba „Volf“ Jeleni Simović za učestvovanje u spasilačkim misijama u Doboju i Maglaju za vrijeme poplava.
 

 

 

Nagrade najboljim pojedincima 

nagradjeni-sportisti

Nagrađeni su i najbolji pojedinci svih fočanskih klubova.To su: Miodrag Subotić- SRD Mladica,Karlo Šimović- PD Zelengora, Jovana Samardžija i Bojan Stajić- Speleološko društvo Ursus speleus, Luka Miletić- TK Foča, Snežana Marković i Dejan Elez – STK Perućica, Jelena Simović i Nikola Tešović – Penjački klub Volf, Goran Blagojević – OKI Maglić, Milica Krunić i Bojan Boljanović – OK Maglić, Stefan Radović – KK Sutjeska, Jelena Elez i Mile Matović – KK Nipon, Milica Todović i Stefan Pejović – KK Ljubišnja, Stefan Stevanović – KBK Igma, Dejan Rašević – FK  Sutjeska.

 

Podijeli vijest:

Komentari

komentara