18 C
Foca
Naslovna Kultura Književno veče Brankice Damjanović: Dobro zaslužuje svako

Književno veče Brankice Damjanović: Dobro zaslužuje svako

U Gradskom pozorištu u Foči sinoć je održano književno veče Brankice Damjanović, jedne od najcitiranijih pisaca današnjice na društvenim mrežama.  U prepunoj sali smjenjivali su se smijeh i plač, a poznata književnica kroz čija djela izbija snažan autorski narativ, ostavila je jak utisak na sve prisutne.

Već dugo u Foči nije vladalo toliko interesovanje za neki književni susret koliko je bilo za dolazak poznate književnice Brankice Damjanović. Novinarka i književnica predstavila je svoja četiri djela, od ukupno osam objavljenih. U pitanju su naslovi  “Rekla mi je volim te”, “Dobro je”, “Ne bih ovo mogla bez tebe” i “Rukopis moga brata” za koje je iskazano veliko interesovanje čitalačke publike. Autorka ističe da njena književna djela imaju međusobnu korelaciju uz poruku da je sve što nam se događa dobro.

– Ne možemo da se svađamo sa sobom i sa životom i da očekujemo da nam bude dobro. Nema recepta i nećemo se lagati da je sve lepo i krasno, život se sastoji od svetlosti i tame, ali dominantan osećaj je da sve jeste za neko dobro, uvek se ispostavi da jeste – rekla je Damjanovićeva.

thumbnail (1)

Publika koju su ugavnom sačinjavale žene i tek pokoji muškarac, zainteresovano je  slušala priču glavne junakinje, koja je rekla kako ovo odavno nisu samo književne večeri i promocije već se po njenom mišljenju radi o susretu duša koje su se prepoznale.

– Volim ove večeri, zato što su mi toliko divnih ljudi dovele u život i obogatile ga. Ljude gledam na nivou duša, mi se sretnemo tamo negde i prepoznamo, a ovde se samo fizički vidimo – dodala je.

Poslije kratkih priča sa kojima se do sada bavila za jesen je Damjanovićeva  najavila pri roman ističući da to za nju predstavlja veliki izazov.

– Jako se radujemo svom romanu koji sam konačno počela da pišem. Nije zahvalno davati prognoze, ali mislim da će na jesen biti štampan i da će krenuti velika turneja – rekla je.

thumbnail (2)

Književno veče u organizaciji fočanskog Centra za kulturu i informisanje, održano je u okviru Majskih kulturnih svečanosti Foče.

Brankica Damjanović je rodom iz Prištine. Radila je 20 godina na televiziji Srbije kao spiker, voditelj, novinar i urednik vijesti. Dobitnik je Nagrade za doprinos informisanju koja joj je dodijeljena u Pirotu. Do sada je objavila osam knjiga od kojih je knjiga “Dobro je”, sa dosadašnjih 10 izdanja, najčitanija.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Poslednje vijesti

„Delije Foča“ sutra organizuju Humanitarno veče za Helenu i Nemanju

Navijačka grupa „Delije Foča“ organizovaće sutra, u Konobi „Zlatnja Dunja“, Humanitarno veče s ciljem prikupljanja novca za liječenje Helene Gavran i Nemanje Starovića.

Redovan pregled najbolja prevencija od raka dojke

Oktobar je mjesec tokom kojeg se promoviše borba protiv karcinoma dojke, koji se smatra vodećim uzrokom obolijevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj...

Sin nožem ubio oca

Muškarac čiji su inicijali P.V. (48) uhapšen je zbog sumnje da je nožem usmrtio oca P.M. (78) u kući...

Školske klupe zamijenili radnim obavezama

Asocijacija srednjoškolaca u BiH održala je „Socijalni dan“ u okviru kojeg su srednjoškolci školske klupe zamijenili radnim obavezama, a ove godine njih...

Nastavlja se raskresivanje rastinja – u nedjelju i ponedjeljak više sela bez struje

Radnici fočanske Elektrodistribucije nastavljaju sa raskresivanjem rastinja oko dalekovoda. U nedjelju će se raskresivati rastinje oko dalekovoda koji strujom...