Komedija “Odumiranje međeda” pred fočanskom publikom

Mar 27, 2015 @ 9:58 | autor Radmila Đević
Komedija “Odumiranje međeda” pred fočanskom publikom
Kultura
0

Nakon premijere u Užicu, predstava “Odumiranje međeda”, koju je po tekstu Branka Ćopića režirao Nemanja Ranković, biće izvedena u utorak uveče na sceni Gradskog narodnog pozorišta u Foči.

Živopisni likovi, pravi ćopićevski, iz krajiških sela, u središtu su radnje ove komedije. Piščev osećaj  za neuobičajene detalje, mentalitet i prirodu svojih junaka, samo pojačava humoristički potencijal komada.

Komičnost se u drami pažljivo gradi kroz dva paralelna zapleta: dok sa jedne strane lokalni činovnici pokušavaju da okrive medveda za opštinsku kasu koju su sami opustošili, sa druge se spremaju izbori za narodnog poslanika na kojima se sukobljavaju stare i mlade snage.

Podrazumijeva se da su ova dva zapleta međusobno neraskidivo povezana, i da kroz komad defiluje sve ono sto prepoznajemo iz našeg svakodnevnog života: korumpirana vlast, partijski poslušnici i “preletači”, sukob roditelja i djece, mito i korupcija, senzacionalistička štampa…

Komedija sa humorom svojstvenim Branku Ćopiću počinje u 19 časova, a karte po cijeni od tri KM mogu se kupiti svakog radnog dana od 8 do 15 časova i sat vremena prije početka predstave.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara