Komšijski derbi u Foči: Košarkaši Sutjeske dočekuju Vardu

Feb 15, 2019 @ 11:52 | autor Nataša Petrović
Komšijski derbi u Foči: Košarkaši Sutjeske dočekuju Vardu
Sport
0

U Prvoj košarkaškoj ligi RS ovog vikenda igraju se susreti 16.kola, a Sutjeska će na svom terenu ugostiti Vardu iz Višegrada.

Nakon 15.odigranih kola Varda je na petoj poziciji sa 24 boda, dok je Sutjeska sedma sa 20 bodova i utakmicom manje.

Ovo će svakako biti teška utakmica za fočanske košarkaše, jer Varda sigurno cilja na plej of, kaže trener Sutjeske Milenko Ivanović: „Očekuje nas jako teška i tvrda utakmica, ali mislim da smo ove sedmice dobro trenirali i da smo se adekvatno spremili za ekipu Varde. Pokušaćemo uz dobru igru i maksimalno zalaganje da dođemo do pobjede koja bi nam jako puno značila. Dobro se poznajemo sa Vardom, a ranija iskustva govore da su to uvijek bile teške utakmice sa malim brojem poena. I ovaj put pozivam publiku da nas podrži i bude naš šesti igrač“.

Nakon dva vezana poraza, Fočacima bi pobjeda u ovom meču bila od izuzetnog značaja. Kako dodaje Ivanović najveća prednost Sutjeske u odnosu na protivnika su centarske pozicije: „Pokušaćemo da sa visokim igračima ostvarimo veći broj poena. Pobjeda bi nam izuzetno značila, jer smo imali dva vezana poraza, a u narednoj sedmici igramo još dva meča, zaostali meč sa Obilićem na Palama u srijedu, i u subotu sa Drinom u Zvorniku“.

Utakmica između Sutjeske i višegradske Varde  igra se u nedjelju od 19:30 u Gradskoj dvorani u Foči.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara