Krivične prijave lažnim uzbuniteljima javnosti

Oct 4, 2018 @ 16:05 | autor Radmila Đević
Krivične prijave lažnim uzbuniteljima javnosti
Društvo
0

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić podnio je krivičnu prijavu protiv NN lica zbog objavljivanja lažnog, falsifikovanog izvoda iz Unikredit banke o navodnim uplatama na ime načelnika i partije SNSD na fejsbuk stranici „Foča informer“. Krivičnu prijavu podnijelo je i preduzeće „Konstruktor“ koje je lažno optuženo da je izvršilo uplatu na nepostojuće račune  načelnika Mašića i OO SNSD-a.

Mašić ponavlja da je fejsbuk stranica „Foča informer“ objavom lažnog izvoda Unikredit banke počinila krivično djelo, krivotvorenje i falsifikovanje dokumenata. Zbog pokušaja da mu se nanese šteta i uruši ugled, sve je prijavio Policijskoj upravi Foča.

-Falsifikovali su izvod iz banke u kojoj ja nikada nisam imao račun, niti firma koja je za to lažno optužena, za šta imam dokaz. Falsifikat je urađen tako da svima koji su imali priliku da vide kako izgleda jedan originalan izvod iz banke jasno da je riječ o krivotvorenom dokumentu. Zbog svega sam morao da podnesem krivičnu prijavu-ističe Mašić.

Mašić naglašava da policija steže obruč oko počinilaca. Od Unikredit banke očekuje javno saopštenje i ogradu od lažnih objava:

-Krug sumnjivih lica je sužen i očekujem da će policija brzo naći počinioce i dati odgovor na ovo, ima dovoljno razloga da se istraga brzo sprovede i vjerujem u efikasan rad istražnih organa. U razgovoru sa službenicima Unikredit banke rečeno mi je da će i oni podnijeti krivičnu prijavu, jer je i njima nanesena velika šteta, a očekujem da se oglase tim povodom i svojim saopštenjem-rekao je Mašić.

Dodaje da je već duže vrijeme anonimna stranica „Foča informer“, angažovana u jeku predizborne kampanje, krajnje primitivno i na sve načine nastojala da ga oblati kao načelnika opštine i na najbrutalniji način kaljala ugled, nanoseći mu ogromnu štetu.

-Pokušali su da me predstave pred građanima Foče i pred javnošću da sam ja neki čovjek drugi, a ne onaj kakvim me znaju i za koga su glasali građani Foče. Da je riječ o izmišljenom tekstu najbolje govori da je fejsbuk stranica “Foča informer” ugašena, a da je sporni tekst koji su preuzeli pojedini fejsbuk profili opozicionih političara takođe povučen-dodaje Mašić.

43047144_2178934419062264_6042285752950194176_n

Rukovodilac preduzeća „Konstruktor“ Novica Ivanović takođe je odbacio sve optužbe fejsbuk stranice „Foča informer“. Ne posjedujem račun u Unikredit banci, niti sam ga ikada imao, za šta imam i potvrdu, jasan je Ivanović, koji očekuje da će policija slučaj brzo rasvijetliti.

- Ne posjedujem račun u Unikredit banci za šta imam i potvrdu, a od banke još nisam čuo da javno demantuje ovu laž, a nama je nanesena velika šteta ovim objavama nekih kriminalnih struktura i „navijača“ nekih partija, a tehnikom im je, nažalost, omogućeno da  ovako blate ljude, bez ikakve odgovornosti, da falsifikuju i krivotvore, zato očekujem da će istraga pronaći počinioce, a dokazati nevinost-kaže Ivanović.

20181004_131732

Ivanović ističe da gašenje fejsbuk stranice „Foča informer“ i uklanjanje lažnog teksta sa fejsbuk profila pojedinih političara, govori da je sve „primitvna fabrikovana laž“ koju je prenijela i Radio televizija BN pozivajući se na lažnu stranicu.

-Ovo je jedna kratkoročna laž koju je neko pripremio, a mi već imamo određena saznanja ko bi to mogao da radi. Nažalost, vidio sam da Radio televizija BN i dalje na svojoj veb stranici drži taj lažni tekst i čudi me da jedan medij koji se stalno poziva i zaklinje na pravdu, čast i poštenje to radi, te apelujem da to uklone i upute izvinjenje-rekao je Ivanović.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić potvrdio je da je juče poslao demantij BN televiziji, koju ova kuća, iako je, kako kaže, dužna da poštuje pravilo druge strane u izvještavanju, nije objavila. Još jednom je pozvao BN televiziju da ukloni lažni tekst sa veb stranice. U suprotnom, biće, kako kaže, primoran da se obrati nadležnim organima i institucijama. U Policijskoj upravi Foča Radio Foči je potvrđeno da je istraga u toku, a da je o cijelom slučaju obaviješteno nadležno tužilaštvo u Trebinju.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara