Krsmanović: Čestitam SNSD-u ubjedljivu pobjedu

Oct 8, 2018 @ 12:47 | autor Igor Janković
Krsmanović: Čestitam SNSD-u ubjedljivu pobjedu
Izbori
0

Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović, koji je na ovim izborima bio nosilac liste za parlament Srpske u izbornoj jedinici devet, čestitao je SNSD-u pobjedu na svim nivoima.

„Velika pobjeda SNSD-a i njegovih pojedinačnih kandidata, na čemu im čestitam. Volja građana je jasna- pobjede Željke Cvijanović i Milorada Dodika, u odnosu na rezultate prije četiri godine, su ubjedljive. To podrazumijeva da će vlast na nivou BiH i na niovu Republike Srpske, tako se makar pretpostavlja, biti ista i da u ovom slučaju slijedi ogromna odgovornost na SNSD-u i partnerima koje će odabrati da sa njima formira vlast. Naravno da mi u NDP-u nismo zadovoljni rezultatom izbora, očekivali smo na svakom biračkom mjestu u svim opštinama duplo veći rezultat“, rekao je Krsmanović.

On je ocijenio da je je presudan uticaj na rezultate izbora imalo učešće stranaka u vlasti i njihova infrastruktura.

„Partije koje su u vlasti, ili na nivou BiH ili Republike Srpske, koriste resurse države, odnosno entiteta. Moć države i institucija prevazilazi sve ono što čovjek nudi kao drugi politički pogled ili drugo političko mišljenje. Naravno, to je volja građana i to treba poštovati“.

Krsmanović, koji je prethodne četiri godine bio poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, poželio je budućem poslaniku iz Foče da dostojno zastupa i štiti interese građana.

NDP je u izbornoj jedinici devet ostao bez poslaničkog mandata, a upitno je i da li će imati cenzus na republičkom nivou.

 

Podijeli vijest:

Komentari

komentara