Leotar dolazi u Foču- Sutjeska napada lidera

Feb 16, 2018 @ 12:01 | autor Igor Janković
Leotar dolazi u Foču- Sutjeska napada lidera
Sport
0

Košarkaši Sutjske ugostiće sutra trebinjski Leotar u 16. kolu Prve lige Republike Srpske.

Leotar je lider prvenstva sa 14 pobjeda, dok je Sutjeska na sedmom mjestu sa sedam trijumfa.

Fočaci u nastavku sezone pružaju odlične igre u gostima- slavili su u Prijedoru i u prošlom kolu u Višegradu, ali su na svom terenu neočekivano izgubili od zvorničkog Principa.

Trener Sutjeske Milenko Ivanović vjeruje da borbenom i disciplinovanom timskom igrom njegovi igrači mogu iznenaditi najbolju ekipu u ligi.

„U prvom dijelu sezone u Trebinju smo odigrali veoma loše, već u prvoj četvrtini smo dozvolili protivniku da postigne veliki broj poena, tako da je pobjednik bio odlučen već u prvom poluvremenu. Naš cilj je da probamo da dobro otvorimo utakmicu, da uđemo maksimalno koncentrisano, da ne dozvolimo Leotaru da na početku stekne prednost, da uđemo u egal utakmicu i da tražimo svoju šansu. Dobro su popunjeni na svim pozicijama, a najbolji su ispod koša gdje igraju Radmilović i Vuković, jedan atipičan par centara, jer su obojica petice i dosta ih je teško čuvati sa našim laganim četvorkama, ali smo spremili neka taktička iznenađenja. U napadu ćemo probati preko našeg možda i najboljeg igrača u ovoj sezoni Živanovića da napravimo prednost u odnosu na njihovu visoke, sporije igrače. Leotar igra brzo, dosta poena postiže iz kontranapada, tako da ćemo težiti da to pokušamo da zaustavimo, da imamo tu defanzivnu tranziciju da ne dozvoljavamo lagane poene. Ako tako odigramo, siguran sam da ćemo biti u poziciji da dobijemo utakmicu“, rekao je Ivanović.

On je pozvao ljubitelje košarke da dođu sutra u dvoranu, da bi zajedničkim snagama pokušali da savladaju lidera šampionata.

Utakmica se igra u Gradskoj dvorani od 19 časova.

 

Vrijeme i da kod kuće zaigraju kao u gostima

Navijači Sutjeske još čekaju prvi trijumf svojih ljubimaca u ovoj polusezoni na domaćem terenu. Ekipa mnogo bolje djeluje na gostujućim terenima, ali Ivanović vjeruje da je vrijeme da takvu igru njegov tim pruži i pred svojom publikom.

„Ja i moji saradnici u stručnom štabu nismo još uspjeli da odgonetnemo zašto je to tako u ovoj sezoni. Moje neko lično mišljenje je da igrači, pogotovo mlađi, stvaraju sebi pritisak na domaćem terenu, traže se kroz neke poene i individualne akcije. Na strani sve izgleda mnogo bolje, igra se timski, vidi se da igrači igraju jedan za drugog, dok na domaćem terenu dolazi do pojedinačnih iskakanja. Trudimo se da to smanjimo na najmanji mogući nivo, ali možda nas koči i taj pritisak od pune dvorane, pa mlađi igrači ne mogu da se fokusiraju na najbolji način. Siguran sam da ćemo u ovu utakmicu protiv Leotara ući maksimalno koncentrisano i borbeno, jer imamo veliku želju da konačno jednu utakmicu na domaćem terenu odigramo na pravi način. Igračima posebna motivacija nije potrebna- igraju protiv najbolje ekipe u ligi i siguran sam da će pružiti sto odsto“, rekao je Ivanović.

 

Podijeli vijest:

Komentari

komentara