Ministar Savanović obećao pomoć porodici Doder

Nov 7, 2015 @ 17:01 | autor Igor Janković
Ministar Savanović obećao pomoć porodici Doder
Društvo
0

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović posjetio je danas u Trnovačama kod Foče petočlanu porodicu teško bolesnog Boža Dodera i uručio im novčanu i pomoć u namirnicama.
Ministar Savanović je naglasio da je ovo humani čin razumijevanja onih koji su narušenog zdravlja i u stanju socijalnih potreba.

On je Doderima, koji kao podstanari žive u malom stanu punom vlage, obećao da će biti obuhvaćeni novom uredbom Vlade Republike Srpske o stambenom zbrinjavanju socijalno ugroženih porodica.

“Učinićemo sve i kao Ministarstvo i kao Vlada da Božu, i ne samo Božu, nego svim ljudima koji su u takvom teškom stanju pomognemo, jer to je naša obaveza”, naglasio je Savanović.

pomoc

Božo Doder, demobilisani borac Vojske Republike Srpske, koji je prije pola godine ostao bez desne noge, upoznao je ministra da je još ranije, dok je bio zdrav i dok je mogao svojoj porodici da omogući egzistenciju, započeo gradnju kuće u Trnovačama.

On je naveo da bi mu, umjesto dodjele stana u gradu, odgovarala pomoć da dovrši kuću na selu.

“Bio sam kupio plac i počeo kuću, ima nešto i malo materijala, mada je to više staro. Jedino betonski blokovi nisu propali, tako da je ministar obećao da će vidjeti nešto da se uradi. Ja mu mnogo zahvaljujem, kao i svim ljudima velikog srca koji nas obilaze i pomažu”, rekao je Doder.

 

Podijeli vijest:

Komentari

komentara